Gündem İtfaiye aracında çıkan yangını halk söndürdü!

İtfaiye aracında çıkan yangını halk söndürdü!

Paylaş
İtfaiye aracında çıkan yangını halk söndürdü!

Yer Rize... Yangın tüpü olmayan itfaiye aracını saran alevlere halk su dolu kovalarla müdahale etti

Rize'de hareket halindeyken motoru alev alan itfaiye aracındaki yangın, vatandaşların getirdiği yangın tüpü ve su dolu kovalarla söndürüldü. Yangın tüpü bulunmayan aracın, servise gittiği için su deposunun da boş olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Olay, Rize’nin İslampaşa Mahallesi Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bu sabah meydana geldi. İdris Çolak yönetimindeki, Kalkandere Belediyesi’ne ait itfaiye aracı, teknik bir arıza nedeniyle servise götürülürken motor bölümünden aniden dumanlar çıkmaya başladı. Sürücü Çolak, deposunda su bulunmayan itfaiye aracını yol kenarına çekti. Olayı gören vatandaşlar önce işyerlerinden getirdikleri yangın tüpleri ile müdahale etti, ardından da taşıdıkları kovalarla su dökerek motor bölümündeki yangını söndürdü.

ÇEKİCİYLE GÖTÜRÜLDÜ

Rize Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri de iki araçla olay yerine geldi. Ekiplerin yardımı ile de motordaki yangın tamamen söndürüldü ve itfaiye aracı çekici yardımıyla servise götürüldü. Yangın nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu’nda ulaşım bir süre aksarken, su deposu boş olan itfaiye aracında yangın tüpü de bulunmaması dikkat çekti.

Haberin Devamı

İtfaiye aracını söndürebilmek için çabalayan bir esnaf, “İtfaiye aracı buradan geçerken dumanları gördük. Önce dumanların önce egzozdan çıktığını sandık ancak daha sonra motor bölümünden yükseldiğini fark ettik. Sonra yanmaya başladı. İşyerlerinden getirdiğimiz yangın söndürme tüpleri ve su dolu kovalarla araca müdahale ettik. İlk kez bir itfaiye aracını yanarken gördük. İçerisinde su da yokmuş” diye konuştu.

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)