Ekonomi İthal etin fiyatı belli oldu

İthal etin fiyatı belli oldu

Paylaş
İthal etin fiyatı belli oldu

Et ve Balık Kurumu, Angus cinsi hayvanların karkas etinin fiyatını açıkladı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, kasaplık Angus hayvanlarının etlerinin Milli Savunma Bakanlığı tarafından veto edildiği ve Angus cinsi hayvanların etlerinin mahalle kasaplarına 20 liradan satılacağına ilişkin iddialara yanıt verdi.

KARKAS ETİN KİLOSU 12 LİRA

Açıklamada şöyle denildi: “2009 yılında MSB ile yapılan sözleşmenin 30 Nisan tarihinde sona ermesinin akabinde yeni sözleşme ile yapılan görüşmelerin uzun sürmesi piyasadaki et fiyatlarının istikrarsızlığından ileri geldi. Ayrıca 4 Haziran tarihinde Milli Savunma Bakanlığı ile bir yıllık yeni sözleşme imzalanmış, bu sözleşmenin hiç bir maddesinde Angus cinsi hayvan etinin alınmayacağına dair bir madde de yoktur. Angus cinsi hayvan etlerinin mahalle kasaplarına 20 liradan satılacağı ifadesi doğru değildir. EBK’ca söz konusu hayvanların karkas etinin kilogram fiyatı 12 liradan market ve kasaplara satılacaktır.”

Haberin Devamı

EBK’YA BORCU YOK

EBK’nın Milli Savunma Bakanlığına kemik oranı yüksek et verdiği, bir kısım etlerin MSB’ce geri çevrildiği, EBK’nın MSB’den 3 milyon lira alacağı olduğu” iddialarına ilişkin açıklamada, EBK tarafından üretilen ve Milli Savunma Bakanlığına 1 Mayıs 2009-30 Nisan 2010 tarihleri arasındaki teslim edilen karkas etlerdeki kemik oranının yüzde 14.5 olarak gerçekleştiği belirtildi.

Bu oranın ülke genelinde üretilen karkas etlerde ise yüzde 18-20 olduğu ifade edilen açıklamada, MSB ile EBK arasında yapılan 1 Mayıs 2009-30 Nisan 2010 tarihleri arasında geçerli olan eski sözleşme döneminde MSB’nin kemik oranı yüksekliğinden Et Balık Kurumunun etini iadesinin söz konusu olmadığı kaydedildi. Açıklamada, Milli Savunma Bakanlığının, Et Balık Kurumuna borcu olmadığı da vurgulandı.

(HaberTürk)

Haberin Devamı