Gündem İthal koyunlar gümrüğe takıldı

İthal koyunlar gümrüğe takıldı

Paylaş
İthal koyunlar gümrüğe takıldı

Avusturalya'dan kurbanlık olarak Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'ndeki Martaş Limanı'na getirilen ve barınacakları çiftliği su bastığı için gemide bekletilen 72 bin 771 kıvırcık cinsi koyun, bu sefer de gümrük vergisine takıldı

İthalatçı firma yetkilileri gümrük harçlarının ödenmesini EFT olarak yaptıklarını, ancak hesaba geçmediği için bekleme yaşandığını söylediler.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı için Avustralya’dan önceki gün 72 bin 771 kurbanlık kıvırcık cinsi koyun Yıldırım Dış Ticaret firması tarafından ‘Maysora’ adlı gemi ile Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesi Martaş limanına getirildi.

Dün barınak sorunu yaşadığı için gemiden indirilmeyen kurbanlık koyunlar, bu sefer de gümrük vergilerinin ödenmesindeki gecikme nedeniyle bekletiliyor.

Firma yetkilileri, gümrük vergi ve harçlarının ödenmesinin EFT olarak yapıldığını, ancak hasaba geçmesinde sorun yaşandığını söyleyerek, “Bilgisayar sistemine bakıldığında hesapta paranın görünmediğini bildirildi.

Paranın geç saatlerde hesaba geçeceğini düşünüyoruz” dediler. Paranın hesaba geçmesinin ardından koyunlar Çorlu ilçesi’ne bağlı Ulaş Beldesi’ndeki çiftliğe yerleştirilecek.

Haberin Devamı

Mehmet YİRUN-Özan TAŞOYAR/ MARMARA EREĞLİSİ,(Tekirdağ)(DHA)