Gündem İtirafçı PKK'lı Aktütün'ü anlattı

İtirafçı PKK'lı Aktütün'ü anlattı

Paylaş
İtirafçı PKK'lı Aktütün'ü anlattı

PKK'lı itirafçı, 17 şehit verilen Aktütün Karakolu'na yaptıkları baskını anlattı

Ekim 2008'de 17 askerin şehit olduğu Aktütün saldırısı sırasında baskını düzenleyen PKK’lı grubun içinde olan ve saldırının faili olarak yakalanan Fesih Taş’ın ifadeleri, teröristlerin sınırdan nasıl sızdığını gözler önüne serdi!..

Star, ‘Farkin Piro’ kod adlı 1987 Bismil doğumlu Fesih Taş’ın 26 Ağustos 2009 günü Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı’nca alınan ifade tutanaklarını ele geçirdi.

Terörist Taş, askerin obüs ve havanlarla açtığı ateşe karşılık vermeyip, sadece hedefe doğru ilerlediklerini anlattı.

TÜMGENERAL KAYA'NIN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Bu ifade, Gediktepe’de Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Başbuğ’a baskınla ilgili bilgi veren Balyoz sanığı Tümgeneral Gürbüz Kaya “Terörist sızmayı fark ettik, ateş açtık, karşılık vermeyince çoban sandık” sözlerini hatırlattı. Aktütün Karakolu’na 3 Ekim 2008’de düzenlenen ikinci baskına katıldığını kabul eden PKK’lı Fesih Taş, eyleme gideceklere plan konusunda bilgi verilmediğini, sadece göreve gittiklerinin söylendiğini anlattı.

3 GÜNDE AKTÜTÜN’E GELDİK

Fesih Taş, “Bahoz Erdal geldi Zağros yönetiminde bulunan Ape Hüseyin, Reşit Dostum, Zaho-Zağros, Armanç, Emine Türk , Perver, Orhan isimli örgüt mensupları ile görüşerek planlamayı yaptı ve hep beraber eylem kararını aldılar. Eylemin birinci sorumlusu Ape Hüseyin’dir ancak bizzat katılmadı, eylemi Reşit Dostum yönetti. 3 günde geldik... Birinci gün bize eylemi söylemediler, ikinci gün Bezele’ye (Aktütün) eylem yapacağımızı söylediler, üçüncü gün ise planlama yapılarak yerler belirlendi, bu eyleme yaklaşık 120 örgüt mensubu katılmıştı” dedi.

HERONLARDAN ÇOK KORKARDIK



PKK'lı Fesih Taş, savcılık ifadesinde teröristlerin heronlardan nasıl gizlendiklerini de anlattı.

Taş “Heron denen uçaklardan da çok korkuluyor ancak bunların sesleri fark edilerek geldikleri zaman belirli noktalarda sabit durarak geçmeleri bekleniyor. Bu araçların 200 metre karelik bir alanı gözetleyebildiği düşünüldüğünden, Heronlar belli bir mesafe gidip uzaklaşınca hareket ediliyor. Ama yine de sinir bozucu araçlar olarak algılanıyor” dedi.

ATEŞE KARŞILIK VERMEDİK İLERLEDİK

Aktütün baskınının önceden deşifre olduğunu anlatan terörist Fesih şöyle devam etti: “Beritan İranlı, bu elli kişi dışındakiler ise çevrede boğazları ve tepeleri tuttular. Normalde saldırıya gündüz saat 13.00’de karar verildi, ancak eylem bir gece önceden deşifre oldu. Saat 22.15 sıralarında sızma yaptığımız fark edildi.

Sabaha kadar obüs, havan ve ağır silahlarla ateş açıldı, bu saldırılardan üç örgüt mensubu yaralandı, ancak biz hiç karşılık vermedik sadece hedefe doğru ilerleyerek sızmaya çalıştık.

Sabaha kadar biz yerlerimizi almıştık. Sabah askerler atışı durdurdu ve sonra bir grup asker Karakol tarafından Bayraktepe’ye geldi. Eylemin asıl hedefi Bayraktepe’yi ele geçirip silahları almaktı. Eylem planında askerlerin kaçırılması da vardı. Gece sızmamızı fark ettikleri için gündüz mayın araması yaptılar, bu arada bu askerler arkadaşların arasına kadar girdiler. İlk çatışma bu mayın arayan askerlerle oldu, zaten o bölge tepeye yakındır.”

(Star)

2