Gündem İtirafçının krokisinden hayvan kemikleri çıktı

İtirafçının krokisinden hayvan kemikleri çıktı

Paylaş
İtirafçının krokisinden hayvan kemikleri çıktı

Eski PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın krokiyle gösterdiği yerde çıkan 461 kemik, hayvanlara aitmiş

Avrupa'da yaşayan PKK eski itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın itirafları ve gönderdiği krokilere göre Diyarbakır'da yapılan kazılarda ortaya çıkarılan 461 kemiğin hayvanlara ait olduğu kesinleşti. Adli Tıp tarafından özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen raporda, yine Diyarbakır'daki kimsesizler mezarlığından çıkarılan kemiklerin kayıp oldukları belirtilen Hakkı Kaya ve Fethi Yıldırım'a ait olmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi tarafından Özel yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen raporda, eski PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın ifadeleri ve çizdiği krokiler üzerine geçen yılın Nisan ayında Diyarbakır- Hani karayolunun Karaçalı ve Deveyolu Mevkii'nde 1994-96 yıllarında öldürüldükleri öne sürülen Fethi Yıldırım ile Hakkı Kaya'nın cesetlerinin bulunması için yapılan kazılarda çıkan 461 kemiğin tümünün hayvan kemiği olduğu belirtildi.

DNA TESTİ YAPILDI

Raporda, Yıldırım ve Kaya ailelerinin yaptığı başvurusu üzerine, Mardinkapı Mezarlığı'nda kimsesizlere ait 4 mezardan da alınan numunelerin de incelendiği ve bunların iki aileden alınan kan örnekleri ile karşılaştırıldığı ve DNA testinde kemiklerin bunlara ait olmadığı da vurgulandı. Raporda, 4 ayrı mezardaki cesetlerden alınan örneklerden 3'ünün erkek, 1'inin kadına ait olduğu belirtilerken, erkeklerden 2'sinin aynı soydan geldiğinin belirlendiği ifade edildi.

Haberin Devamı

PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın gazetelere yaptığı açıklamalar ve çizdiği krokiler üzerine Kaya ve Yıldırım ailelerinin başvuruları üzerine Diyarbakır-Hani karayolunda 3 Nisan 2009 tarihinde kazılar yapılmış ve kazılarda elde edilen 461 kemik parçası Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Yine aynı ailelerin buşvurusu üzerine bu kez Mardinkapı Kimsesizler Mezarlığı'ndaki 4 mezar açılarak DNA testi için bulgular alınıp Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

DİYARBAKIR, (DHA)