Gündem İTO'dan korsan kitaba karşı kampanya

İTO'dan korsan kitaba karşı kampanya

Paylaş
İTO'dan korsan kitaba karşı kampanya

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda korsan yayıncılığa karşı bilinçlendirme kampanyasına destek verecek

İTO’dan yapılan açıklamaya göre, İTO bugün açılacak ve 10 Kasım’a kadar sürecek 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda korsan yayıncılığa karşı bilinçlendirme kampanyasına destek verecek. Fuar ziyaretçilerine "Korsan kitap alma, hırsızlığa ortak olma" sloganlarını taşıyan kitap ayracı, karton çanta ve bilgilendirme broşürleri dağıtılacak. İTO’nun hazırladığı bilinçlendirme broşüründe şu bilgilere yer verildi: "Pek çok sektörde olduğu gibi yayıncılık sektörümüz de yıllardır ’korsan’ sorunundan dolayı ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Haberin Devamı

Bilginin, aydınlanmanın aracı olan kitap, korsan üretimin karanlığında boğulmamalı. Küçük maddi gerekçelerle ülkemizdeki bin 700 yayıncının ve yazarın emeğini çalmaya hiç kimsenin hakkı yok! Üstelik fikir ve eğitim hayatımıza zenginlik katan yayıncılık sektörü 2,5 milyar dolarlık iş hacmiyle, aynı zamanda binlerce insanın istihdam edildiği ve geçindiği lokomotif bir sektördür. Korsan kitap fiili emek hırsızlığıdır.

Korsan alınan her kitapla beraber, belki de bir yakınımızın ekmek kapısı olan işyerinin kapanmanın eşiğine geldiğini hiç kimse aklından çıkarmamalı. Nitekim 2013 yılının ilk yarısında el konulan korsan kitap sayısı 400 bini buldu. Savcı ve polislerden önce, kitap okurlarının; korsan kitap basanlara, okuyanlara ’dur’ demesinin zamanı geldi, geçiyor. İstanbul Ticaret Odası olarak ülke ekonomimize çok büyük katkılar sağlayan yayın sektöründeki firmalarımızın yıllardır yaşayageldikleri bu soruna karşı herkesten duyarlılık ve sorumluluk bekliyoruz." İTO ayrıca prestij yayınlarını 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda yüzde 50 indirimli satışa sunacak. İTO, 40’ı prestij olmak üzere toplam 155 farklı yayını ziyaretçileriyle buluşturacak. İTO yayınları, 3. Hol 501 B numaralı stantda sergilenecek. Fuarın uluslararası salon bölümünde ise 40 ülkeden 200 yayınevi yer alacak.

Haberin Devamı