Siyaset İttifak iddiasına MHP'den jet cevap
Paylaş
İttifak iddiasına MHP'den jet cevap

Seçim öncesinde ortaya çıkan bir ittifak iddiası Ankara'yı karıştırdı

Ankara bu sabahtan itibaren internet sitelerinde yer alan MHP'nin 12 Haziran seçimlerinde Demokrat Parti ile ittifak yapacağına ilişkin iddiayı tartıştı. Ancak iddia, MHP'de en üst düzeyde yalanlandı.

Haberin Devamı

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, yaptığı açıklamada, "ittifak söz konusu değil. MHP seçimlere tek başına girecek" dedi. MHP yetkilileri de, ittifak iddialarına karşı Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıkladığı seçim takvimini ve buna bağlı olarak yaptığı "MHP seçimlere tek başına girecektir" açıklamasına atıfta bulundular.

DP: MHP İLE RESMİ GÖRÜŞME YOK

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Osman Çilsal da, ne kendisinin, ne de Genel Başkan Namık Kemal Zeybek'in MHP'li yetkililerle bir ittifak görüşmesi içinde olmadıklarını açıkladı.

Çilsal, Bire bir görüşmemiz olmadı. Ancak memleket kaygısı çeken insanlar, kendi aralarında mutlaka bu gibi konuşmalar yapmışlardır. Resmi düzeyde ise MHP ile, ne ben, ne de Sayın Genel Başkan herhangi bir görüşmede bulunmadık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Çilsal, DP'nin Saadet Partisi ve Türkiye Partisi ile ittifak görüşmelerinin ise sürdüğünü vurguladı. Görüşmelerde halen "çatı konusunun aşılamadığını" kaydeden Çilsal, "ancak görüşmeler sürüyor, kesilmiş değil. Sorunu aşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

(Hürriyet)