Siyaset İTÜ'lülere suç duyurusu yapmadım
Paylaş
İTÜ'lülere suç duyurusu yapmadım

Protestocu İTÜ'lülere ilişkin konuşan Başbakan, 'Benim hiçbir suç duyurum olmamıştır. Mesele tamamen yargının tasarrufudur' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beşiktaş'taki ofisinde üniversite rektörleriyle bir araya geldi. Rektörlere hitaben konuşan Başbakan Erdoğan kendisini protesto ettikleri için hapis cezası olan üniversite öğrencilerine değinirek, "Benim bu konuda hiçbir suç duyurum olmamıştır. Mesele tamamen yargının tasarrufudur" dedi.

GAZETELERDEN ÖĞRENDİM

Konuşmasında, " arklı düşüncelere tahammülün olmadığı bir bilim ortamı düşünülebilir mi? Düşünce özgürlüğünün inanca saygının tesis edilmediği bir bilim kurumu olabilir mi ?" diye soran Başbakan Erdoğan sözü hapis cezası olan İTÜ'lü öğrencilere getirerek, "Şimdi eminim ki birileri çıkıp ' protestocu gençlerin maruz kaldığı muamele nedir' diye sorabilir? Peşinen söyleyeyim. Benim bu konuda hiçbir suç duyurum olmamıştır. Mesele tamamen yargının tasarrufudur" şeklinde konuştu. Olaylardan haberi olmadığını söyleyen Erdoğan, "Gazete haberlerinden sonra bilgi sahibi olmuşumdur" dedi.

'PROTESTO, KIRIP DÖKMEK DEĞİLDİR'

Protestonun kırıp dökmek olmadığı, demokratik bir hak olarak protesto ile yakıp yıkmanın yan yana gelemeyeceğini vurgulayan Erdoğan," Bir konferansa gelen Başbakan bakan, anayasa Mahkemesi Başkanı kim olursa olsun, o insanlara yumurtayla saldırıda bulumak, ayakkabıyla saldırıda bulunmak, demokratik bir hak değildir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Dilhun GENÇDAL / İSTANBUL - DHA