Dünya Ivanka Trump'a Kadınlar Zirvesi'nde protesto

Ivanka Trump'a Kadınlar Zirvesi'nde protesto

Paylaş
Ivanka Trump'a Kadınlar Zirvesi'nde protesto

ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka, Beyaz Saray danışmanı olarak ilk uluslararası ziyaretini Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen W20 Summit’e (Kadınlar Zirvesi) gerçekleştirdi

Zirveye Almanya Başbakanı Merkel, IMF Başkanı Lagarde, Hollanda Kraliçesi Maxima, Kanada Dışişleri Bakanı Freeland gibi siyaset dünyasının etkili kadınları yanında Bank of America Başkan yardımcısı Anne Finucane gibi iş dünyasının en üst düzey yöneticileri katıldı.

Türkiye’yi ise zirvede W-20 zirvesinin Başkanı Gülden Türktan temsil etti.


BABAM CESARETLENDİRDİ


W-20 zirvesindeki İşkadınları panelinde Merkel ile bir araya gelen Ivanka Trump, ‘İşkadını olarak mı, yoksa babasının danışmanı olarak mı panele katıldığı' yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

“Ben bu rolde daha çok yeniyim. Dinliyorum. Çok şey öğreniyorum. Bilgileri babama götüreceğim. Olumlu bir değişime katkıda bulunacağımı sanıyorum.”


PROTESTO EDİLDİ


Babasının kadınlara tavrı üzerine sorulan soruları ise “Basın bu konuyu abartıyor” sözleriyle yanıtlayan Ivanka, çevredeki kadın katılımcılar tarafından protesto edildi.



Trump sözlerini söyle sürdürdü: “Medyada bu eleştirileri okudum. Babam özel sektörde kadınlara karşı hep olumlu. Bana bir kadın olarak hiçbir engel koymadı. Benimle erkek kardeşlerim arasında hiç ayrım yapmadı.”

Başkan Trump da kızıyla gurur duyduğuna dair bir tweet attı.

Haberin Devamı