Dünya Ivanka Trump: ABD'de Neo-nazizme yer yok

Ivanka Trump: ABD'de Neo-nazizme yer yok

Paylaş
Ivanka Trump: ABD'de Neo-nazizme yer yok

ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı ve Beyaz Saray Danışmanı Ivanka Trump, Charlottesville kentinde, beyazların üstünlüğünü savunanların gösterileri sonrası ortaya çıkan şiddet olaylarının yıl dönümünde ırkçılık karşıtı mesaj yayımladı

Sputnik'in haberine göre Ivanka Trump attığı tweette "1 yıl önce Charlottesville'de nefret, bağnazlık ve şiddetin çirkin bir şekilde sergilenmesine şahit olduk. ABD'liler özgürlüğü, ifade özgürlüğünü ve fikirlerde çeşitliliği koruyan bir ülkede yaşarken ülkemizde beyazların üstünlüğünü savunanlara, ırkçılığa ve neo-nazizme yer yok" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Virginia eyaletine bağlı Charlottesville kentinde 1 yıl önce beyazların üstünlüğünü savunanların gösterileri sonrası ortaya çıkan şiddet olaylarında bir kişi ölmüş, 30'dan fazla kişi yaralanmıştı. Benzer bir aşırı sağcı gösteri bugün de Beyaz Saray yakınlarında planlanıyor.

Diğer taraftan sol görüşlü yüzlerce eylemci olayların yıl dönümünde Virginia Üniversitesi önünde gösteri yaptı. Gösteri genel olarak barışçı bir atmosferde geçti.

TRUMP: HER TÜRDEN IRKÇILIĞI VE ŞİDDET EYLEMİNİ KINIYORUM

Trump ise konuyla ilgili attığı tweette "1 yıl önce Charlottesville'deki ayaklanmalar anlamsız bir ölüm ve bölünme ile sonuçlandı. Ulus olarak birlik olmalıyız. Her türden ırkçılığı ve şiddet eylemini kınıyorum. Tüm ABD'liler için barış" ifadelerine yer verdi.

Trump 1 yıl önce Charlottesville'deki olayları sıcağı sıcağına kınamamakla ve bu şekilde de eylem yapan ırkçı gruplara cesaret vermekle eleştiriliyordu.

Haberin Devamı

Trump tepkiler üzerine olaylardan 2 gün sonra yaptığı açıklamada hem ırkçı hem de ırkçı gruplara tepki gösterenler arasında 'iyi insanlar' olduğunu söylemişti.

Trump " Irkçılık kötüdür ve KKK, neo-naziler, beyazların üstünlüğünü savunanlar ve diğer nefret grupları dahil şiddete yol açan suçlular ve haydutlar da kötüdür" ifadelerini kullanmıştı.