Spor İvankov hem atıyor hem tutuyor

İvankov hem atıyor hem tutuyor

Paylaş
İvankov hem atıyor hem tutuyor

Bursaspor'un Bulgar kalecisi Ivankov, Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye attığı penaltı golüyle kariyerindeki gol sayısını 40'a yükseltti

Bursaspor forması altında geçen sezon Fortis Türkiye Kupası 2. kademe maçında Van Belediyespor’a gol atma başarısını gösteren Ivankov, Turkcell Süper Lig’de Bursaspor’un Hacettepe’yi 2-1 yendiği maçta ve yine aynı skorla kazanılan Fenerbahçe maçında penaltıdan gol atmıştı.

Başarılı file bekçisi, bu sezon Bursaspor’u 4-0 kazandığı Diyarbakırspor maçının 47. dakikasında da takımının 2’nci golünü penaltıdan kaydetmişti.

DÜNYA SIRALAMASINDA 4’NCÜ

Kariyerinde 40 gole ulaşan Ivankov, dünyada en fazla gol atan kaleciler sıralamasında 4’ncülüğü Meksikalı kaleci Jorge Campos ile paylaşıyor. Sıralamanın başında 84 golle Brezilya’nın Sao Paulo takımında forma giyen Rogerio Ceni yer alıyor.

İkinci en golcü kaleci ise rakip fileleri 62 kez havalandıran, yıllarca Paraguay milli takımı kalesini koruyan ve futbolu bırakan Jose Luis Felix Chilavert.

Aktif futbol yaşantısına son veren Kolombiyalı kaleci Rene Higuita 41 golle 3. sırada yer alıyor. Ivankov, bir gol daha atarsa 3’ncü sırayı Higuita ile paylaşacak.

KAYSERİ’YE KUPA GETİRDİ

Ivankov, Kayserispor kalesini korurken, takımının tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nı almasında da önemli rol oynamıştı.

Gençlerbirliği ile Kayserispor’un Fortis Türkiye Kupası finalinde Bursa’da oynadığı, normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 biten maçta, Ivankov hem gole çevirdiği 2 penaltı atışı hem de kurtarışlarıyla Kayserispor’a kupayı kazandırmıştı.

Haberin Devamı