Spor Ivankov'u 'pembe yalan'la ikna etti

Ivankov'u 'pembe yalan'la ikna etti

Paylaş
Ivankov'u 'pembe yalan'la ikna etti

Ivankov'u 'pembe yalan'la ikna etti

Bursaspor’un iki sezon önce renklerine kattığı Bulgar kaleci Dimitar Ivankov’un transferinde "pembe bir yalanının" etkili olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Bursaspor’da o dönem yardımcı antrenörlük görevinde bulunan Adnan Örnek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008-2009 sezonu için kadro çalışmalarını yürütürken Bulgaristan’da Ivankov’un menajeri Mümin Kaşmer ile bir araya geldiklerini ve mali anlamda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Mali açıdan pürüz çıkartmayan Ivankov’un çocuklarının yabancı dilde eğitim göreceği bir okul şartı koyduğunu dile getiren Örnek, olmamasına rağmen Ivankov’u, "Bursa’da Amerikan koleji var" diyerek kendisinin de ikna ettiğini anlattı.

"Bursaspor’un menfaati için Ivankov’a pembe bir yalan söylemiştim" diyen Örnek, Bulgar file bekçisinin Bursa’ya geldikten sonra söz verdiği okul bulunmamasına karşın kendisine hiç sitem etmediğini belirtti. Örnek, "Bursaspor şampiyon olsun, ben Ivankov için Bursa’da yabancı dille eğitim veren bir kolej açarım" dedi.

Haberin Devamı

Bursaspor’daki görevinin Ivankov yüzünden bittiğini öne süren Örnek, "O dönemki teknik direktörümüz Samet Aybaba Brezilya’dan bir kaleci almak istiyordu. Ben ise bilinen bir kaleci olan Ivankov’da ısrar ettim. Daha sonra yönetimin de onayıyla Ivankov ile anlaştık. Ivankov’un transferi sonrası Samet Aybaba ile aramız bozuldu ve bir süre sonra ben de görevimden istifa ettim" diye konuştu.

Örnek, Ivankov’un dışında şu an yeşil-beyazlı formayı giyen birçok futbolcunun üzerinde emeği olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
"Aslında ben Ivankov’u 1999 yılında Bursaspor’a getirmek istemiştim. Ancak o dönemki hocamız Yılmaz Vural Ivankov’u beğenmemişti. Ayrıca kaptan Ömer Erdoğan 1999 yılında Almanya’da amatör kümede oynarken görüp beğenmiş, alınması yönünde yönetime rapor vermiştim. Daha sonra Ömer Erzurumspor’a transfer oldu.

Bursaspor’da 4,5 yıl altyapı sorumluluğu görevinde bulundum. Sercan Yıldırım, Volkan Şen, Serdar Aziz, Eren Albayrak, Muhammed Demir ve İsmail Odabaşı gibi genç oyuncuların üzerinde de emeğim var. Mesela bir ara Sercan, Merinosspor’a kiralık olarak gidecekti, karşı çıktım. Volkan Şen de Tarsus İdmanyurdu’na kiralık olarak veriliyordu, ben engel oldum."

Haberin Devamı