Cumartesi Postası İyi bir tatil geçirsin

İyi bir tatil geçirsin

Paylaş
İyi bir tatil geçirsin

Memorial Hastanesi'nden Pedagog Dr. Melda Alantar yarıyıl tatili için anne-babalara önerilerde bulundu

Öğrenci tatilde, ailesi ve öğretmenleri tarafından ders çalışmaktan çok sosyal faaliyetlere yönlendirilmelidir. “Tembel”, “Sorumsuz” gibi suçlamalar çocuğunuzun özgüvenini zayıflatır: Ailenin yüksek başarı beklentisi ve “Tembel”, “Sorumsuz” gibi olumsuz sıfatlarla çocuğu etiketlemesi onun kendine duyduğu güveni zayıflatır. Bu nedenle aile öğrenciyi suçlamaktan kaçınmalı, okul başarısızlığı olarak tanımlanacak sorunu çözebilmek için çaba göstermelidir.

Haberin Devamı

Çocuğunuzun öğretmeni ile irtibat halinde olun: Öğrencinin gelişme gösterdiği ve zorlandığı alanları belirlemek için çocuğunuzla birlikte öğretmeniyle görüşün. Belli konularda başarılı olamayan öğrencilere yönelik okulun kurs, etüd gibi özel düzenlemelerinden yararlanın.

Tatilde ailenin bir araya gelmesi için fırsatlar yaratın: Örneğin aile paylaşım geceleri düzenlenebilir. Haftada bir gece en az üç saati birlikte geçirin. Şehir veya memleket dışında yaşayan yakın akrabalarla görüşmek için düzenlenen geziler iyi birer fırsattır. Çocuğun gelişimi sosyalleşme sürecini de içermektedir. Bu nedenle kişiliğini geliştirmesi için ilgileri doğrultusunda sportif ve sanatsal etkinliklerden yararlanmalı, yaşıtlarıyla birlikte aynı ortamı paylaşabileceği kulüp, kurs gibi faaliyetlere katılmalıdır.

Haberin Devamı

Tatil dönüşü okula adaptasyonu kolaylaştırın: Tatilin son günlerine yaklaşan öğrencinin okula tekrar uyum sağlaması zor olabilir. Çocuk tatilde ailesiyle vakit geçirmeye alıştığı için tatilin son hafta sonunda ev ortamında ailece geçirmesini sağlayıcı faaliyetler düzenlenmeli. Okula uyumu kolaylaştırmak için onun çantasını ve kıyafetlerini hazırlamasına yardım edin. Kitap ve defterlerini birlikte kontrol edin.

HAZIRLAYAN: FERHAN KAYA POROY