Ekonomi İyi ki seçim var

İyi ki seçim var

Paylaş
İyi ki seçim var

Hükümet, Doğu ve Güneydoğu için hazırladığı Sosyal Destek Programı'nı yurda yayıyor

Batı illerine yayılacak

Hükümet, 2011 genel seçimleri için kolları sıvadı. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 25 ilde uygulanan, yoksul çocuk ile gençler için kültürel ve sosyal destekleri kapsayan Sosyal Destek Programı’nı (SODES) Batı illerine yayma kararı alan hükümete, DPT yetkilileri tarafından rapor sunuldu.

Raporda batıda hangi illerde SODES uygulanacağına ilişkin, en çok göç alan, işsizlik oranı yüksek iller ile illerin gelişmişlik seviyeleri yer aldı.

2011’de 10’a çıkacak

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından seçilecek illere göre SODES, Batı’da öncelikle 5 ilde bu yıl yaygınlaştırılacak. Gelecek yıl ise 2011 yılı bütçesi artırılarak, il sayısı 10’a çıkarılacak.

DPT, SODES Programı’nı Türkiye’de göç alan ve işsizlik oranının yüksek olduğu Adana, Mersin, Bursa, Tekirdağ gibi illere yaygınlaştırmaya hazırlanıyor.

Bakan Cevdet Yılmaz, DPT tarafından hazırlanan illerin gelişmişlik düzeyi endeksini dikkate alarak Bakanlar Kurulu’nun da onayıyla illeri belirleyecek.

155 milyon lira ayrıldı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kültürel faaliyetler ve sosyal amaçlı projeler ile vatandaşların kendilerini geliştirmesi için bütçeden 155 milyon TL’lik kaynak ayrıldı.

DPT, SODES kapsamında Doğu ve Güneydoğu’da daha önce uyguladığı Diyarbakır’da ‘Taş atma gol at’, Batman’da ‘Mahalle ligi’ gibi projeleri genişletecek.

Şırnak, Hakkari, Diyarbakır gibi illerde üniversiteye hazırlık kursları, kadınlara spor eğitim kompleksi gibi projelere daha fazla kaynak aktarılacak.

2

Haberin Devamı