Ekonomi İyi para kazananlar karşı

İyi para kazananlar karşı

Paylaş
İyi para kazananlar karşı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tam güne karşı ilan verenlerin, bu işten iyi para kazananlar olduğunu söyledi

ACİL SERVİSÇİ KARŞI DEĞİL

Haberin Devamı

Bunların, 112 servis doktorları, hastanelerde acil servislerde nöbet tutan pratisyenler olmadığını söyleyen Akdağ, Erzurum’da yaptığı açıklamada, yasanın sekiz maddesinin kabul edildiğini belirtti. Görüşmelerin önümüzdeki hafta tamamlanmasını beklediklerini söyleyen Akdağ, şöyle dedi:

PARA İSTEYENE RAZI OLMAYIZ

“Bu, vatandaşın hizmet almak için muayenehaneye gitmesi zaruretini ortadan kaldıracak bir kanundur. Devlet hekimlerinin yüzde 20’sinin, Erzurum’da 300 hekimden, 10’unun muayenehanesi var. Ama bazı şehirlerimizde bu oran biraz daha artıyor. Vatandaşa ‘Burada bu hizmeti alman için muayenehaneye gelmen lazım, ya da para vermen lazım’ denmesine razı olamayız. Bunu tarihe gömüyoruz.”

YASAYLA MAAŞLAR ARTACAK

Haberin Devamı

Akdağ şöyle konuştu: “Kanuna karşı çıkanlar halktan yana olmadığını, muayenehanede vatandaştan para alarak kazancını devam ettirmek isteyen muayenehaneci hekimlerden yana olduklarını açıkça ortaya koymuşlardır. Bu kanunla doktorların sabit aylığı ve emekli aylığı artıyor. Buna mı karşılar? Çok açık ifade ediyorum bunlar halkın derdinden haberi olmayan sırça köşk kahramanlarıdır.”