Siyaset İYİ Parti lideri Akşener: İşsiz gençlere 1500 lira maaş vereceğiz
Paylaş
İYİ Parti lideri Akşener: İşsiz gençlere 1500 lira maaş vereceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Akşener, "Devletin görevidir. İş veremiyorsa iş verinceye kadar bu çocuklarımızın, gençlerimizin analarının babalarının arkadaşlarının yanında boyunlarını eğmemek için her işsiz bir gence 500 lira vatandaşlık maaşı bağlayacağız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, partisince Karabük Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Haberin Devamı

Karabük'ün ve Türkiye'nin en büyük sorunlarından birisinin genç işsizlik olduğunu savunan Akşener, cumhurbaşkanı seçildiğinde israfı ortadan kaldıracaklarını, genç işsizliği çözeceklerini, yüzde 11 olan işsizlik rakamlarını 5 yıl içerisinde 5,6'ya indireceklerini anlattı.

"HER İŞSİZ GENCE BİN 500 LİRA MAAŞ"

Devletin gençlere iş vermek zorunda olduğunun altını çizen Meral Akşener, "Devletin görevidir. İş veremiyorsa iş verinceye kadar bu çocuklarımızın, gençlerimizin analarının babalarının arkadaşlarının yanında boyunlarını eğmemek için her işsiz bir gence 500 lira vatandaşlık maaşı bağlayacağız." dedi.

"KREDİ KARTI BORÇLARINI SİLECEĞİZ"

3600 ek göstergeye değinen ve bunu kendisinin söylediğini savunan Akşener, "Çiftçinin, esnafın, işsizin, şehit ve gazi yakınlarının içinde yer aldığı, öğrencinin, gencin kredi kartı borçları var. Bu insanların borçlarını bir defaya mahsus olarak sileceğiz." dedi.

Haberin Devamı

"SURİYE POLİTİKASINI DEĞİŞTİRECEĞİM"

Türkiye'de 4 milyon Suriyeli olduğunu belirten Akşener, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ben mültecilere bir şey demiyorum. Herkes vatanında mutludur, özgürdür. Hemen seçilir seçilmez Suriye politikasını değiştireceğim. Suriyeli arkadaşlarımızı, göçmeleri, mültecileri hemen sağlıklı, sıhhatli, düzgün bir şekilde ülkelerine göndereceğiz ve seneye 2019’da inşallah ben Halep'te Türkiye’den memleketine, vatanına gitmiş Suriyeli mültecilerle iftar edeceğim."

AA