Gündem İYİ Parti seçimlere girebilecek mi? İşte YSK'dan sızdırıldığı iddia edilen belge

İYİ Parti seçimlere girebilecek mi? İşte YSK'dan sızdırıldığı iddia edilen belge

Paylaş
İYİ Parti seçimlere girebilecek mi? İşte YSK'dan sızdırıldığı iddia edilen belge

Erken seçim kararı sonrası Meral Akşener’in partisi İYİ Parti’nin seçime girip giremeyeceğine tartışma konusu olurken, sosyal medyada ortaya çıkan bir belge kafaları karıştırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli dün Külliye’de erken seçim zirvesi yaptı. Zirvenin ardından Erdoğan, 24 Haziran’da seçime gidilmesi için karar alındığını duyurdu.

Bu açıklama sonrası gözler seçimlere katılacak partilere çevrildi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 26 Ağustos’ta erken seçim yapalım çağrısı sonrası gündeme CHP’nin İYİ Parti seçime katılamaz iddiası bomba gibi düşmüş İYİ Partililer ise bu iddiayı yalanlamıştı. Ancak erken seçimin 24 Haziran’da yapılacağının duyurulmasının ardından gözler bir kez daha İYİ Parti’ye çevrildi.

BELGE ORTALIĞI KARIŞTIRDI


İYİ Parti yetkilileri "Seçimlere katılmamızda herhangi bir engel yok" açıklaması yapsa da YSK Başkanı Sadi Güven, "İYİ Parti'nin seçime katılıp katılamayacağını bilmiyorum, inceleyeceğiz" ifadelerini kullandı. Tüm bu gelişmeler kamuoyunu meşgul ederken, sosyal medyada yayılan bir belge ortalığı karıştırdı. YSK'dan sızdırıldığı iddia edilen belgede "İYİ Parti'nin seçimlere Siyasi Partiler Kanunu 36. maddesi gereğince katılamayacağı" ifadeleri yer alıyor.



Sosyal medyada infial yaratan belge kısa sürede binlerce kişiye ulaştı ve İYİ Parti'nin 24 Haziran seçimlerine katılıp katılamayacağı tartışmalarını alevlendirdi. İYİ Parti'den Aytun Çıray ise Twitter hesabından konuya son noktayı koydu ve belgenin sahte olduğunu açıkladı. Öte yandan belgenin üzerindeki imlâ hataları dikkatlerden kaçmadı. Bu da belgenin sahteliği konusundaki görüşleri kuvvetlendirdi.

AKŞENER İLK KONGREMİZİ 10 ARALIK’TA TAMAMLADIK


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek erken seçime ilişkin, "İYİ Parti seçime girecek.Bu konuda herkesi ayağını denk almaya davet ediyorum. Biz birinci olağan kongremizi 10 Aralık'ta tamamladık. 68 il ve ilçe teşkilatımız buna bağlı olarak kuruldu. O günden saydığınızda 10 Haziran itibariyle seçime girmeye hazırdır. ​Eğer seçime sokmamak gibi bir hata yaparsanız, benim adım da Meral Akşener ise, gök kubbeyi başınıza yıkarım" dedi.