Gündem İYİ Parti seçimlere katılacak mı? Girecek mi? Erken seçim ne zaman?

İYİ Parti seçimlere katılacak mı? Girecek mi? Erken seçim ne zaman?

Paylaş
İYİ Parti seçimlere katılacak mı? Girecek mi? Erken seçim ne zaman?

MHP Lideri Devlet Bahçeli dünkü grup toplantısında seçimlerin erken yapılması gerektiğini açıkladı. Bu flaş çıkış sonrası Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün 13.30'da bir araya gelerek konu hakkında değerlendirme yaptı. Toplantı sonrası basın toplantısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerin 24 Haziran Pazar günü yapılacağını duyurdu. Bu flaş gelişme sonrası İYİ Parti'nin seçimlere girip giremeyeceği merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli ile bir araya gelerek erken seçim tarihini açıkladı. Erdoğan yapılan görüşme neticesinde seçimlerin 24 Haziran Pazar günü yapılacağını söyledi. Bu flaş gelişme sonrası İYİ Parti'nin seçimlere katılıp katılamayacağı en büyük merak konusu oldu.

İYİ PARTİ SEÇİMLERE GİRECEK Mİ?

Meral Akşener'den son dakika açıklaması: "Biz birinci olağan kongremizi 10 Aralık'ta yaptık. 68 il ve ilçede teşkilatlanmamızı tamamladık. O günden itibaren saydığınızda İYİ Parti 10 Haziran itibariyle seçime girmeye hazırdır. Herkes ayağını denk alsın. İYİ Parti seçime girecek ve alacak. Abilerin de bu kadar korkmuş olduğunu gördük ve üzüldüm. İYİ Parti tüm kadrolarıyla seçime hazırdır, yorgun değildir.

Bu seçimin bizim açımızdan herhangi bir problemi yok. İYİ Parti bu seçimin bir an önce olmasını arzu etti. An itibariyle seçim çalışmalarına başlıyoruz. Burada dikkat edeceğimiz en önemli konu seçim ve sandıkların güvenliğini sağlamaktır. Ben cumhurbaşkanlığına adayım. Yüzbin imzayla aday olacağım. Hangi kanunu çıkarırlarsa çıkarsınlar siyaset simsarlarına şunu söylemek istiyorum; Korkunun ecele faydası yok. Bir an önce seçime giderek paçayı kurtarmaya çalışıyorlar ama paçayı sudan çıkartamayacaklar."