Yasemin Candemir İyiliğe ve gönüllülüğe adanan bir hayat
HABERİ PAYLAŞ

İyiliğe ve gönüllülüğe adanan bir hayat

Haberin Devamı


11 pırıl pırıl genç kızın ölümü ile birlikte sarsıldık, aynı coğrafyayı paylaştığımız insanların hayat gerçeklerinden yoksun yorumlarına kızdık, kötülüğün gücü yükseldikçe kaybettiklerimize hayıflandık.

Kötücül düşünceler yükseldikçe insanlık kalelerimiz bir bir yıkılıyor diye düşünüyoruz ama emin olun iyiliğin gücü de aynı oranda yükseliyor. Hayatının büyük bir kısmını gönüllülüğe, yardımlaşmaya, iyiliğin gücüne adayan onlarca vakıf kuran, eli gençlere uzanan insanlar da var bu ülkede. Kuşkusuz o isimlerin başında geliyor İnal Aydınoğlu.

İyiliğe ve gönüllülüğe adanan bir hayat

Baba mesleği olan gayrimenkul işini sürdürmüş belli bir yaşa kadar. Neden devam etmeme kararı aldığını ise en güzel kendisi açıklıyor; “Eğer hayatımın tümünü çok zevk aldığım ticarî işlerle geçirseydim, belki çok zengin olurdum ama içsel zenginliğini kaybetmiş bir insan olabilirdim...”

Ruhun başucu kaynakları


Huzuru, sevinci doludizgin sürdürdüğü gönüllülükte bulan, eğitim verdiği, topluma kazandırdığı her yeni gönüllüyle birlikte mutluluktan havalara uçan Aydınoğlu, kendi kurduğu 21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye İşitmeyi Koruma Vakfı, Kadıköy Belediyesi Sağlık ve Sosyal Dayanışma Vakfı (KASDAV) ve son olarak Gönüllü Hizmet Vakfı ile binlerce insanı etkilemeye, değiştirmeye devam ediyor. Onlarca yayınlanmış kitabı var ama beni en çok etkileyen “İnsanlık ve mutluluk yolu; Gönüllülük” olmuştu. Ruhun başucu kaynağı olmaya aday kitap, gönüllülüğe açılan kapıyı nasıl araladığını ve bir "gönüllü" olabilmek için verdiği çabayı anlatıyor.

İyiliğe ve gönüllülüğe adanan bir hayat

"Gönüllük karşılıksız vermektir, onun karşılığı vermekten duyduğunuz sevinç ve kalbinizdeki huzurdur" diyen Aydınoğlu'nun kitaplarında karşılıksız vermenin, cömertliğin ve sevmenin insana kattıklarını keşfediyor ve yaşamın bunlarla nasıl zenginleştiğini de görüyorsunuz.

Türkiye genelinde onlarca okul açan, her hafta Kadıköy Belediyesi seminer salonlarında gençleri gönüllülük üzerine eğiten, gönüllü evlerini açan Aydınoğlu en çok da dilimize pelesenk olmuş yanlış cümlelere kızıyor. “İnsan insanın kurdudur” diyorlar, çok yanlış söylüyorlar. “İnsan insanın dostudur, nurudur. İnsan insanın yol göstericisidir, aydınlık tarafıdır...”

Yazdığı onlarca kitabın gelirini öğrenci burslarına veren, ihtiyacı olan kim varsa elini uzatan Aydınoğlu’nun söylemiyle “Herkes içinde iyilik taşır yeter ki karşılıksız vermeyi öğretelim, yeter ki kötücül tüm söylemleri iyilikle onlara geri vermeyi başaralım.”

Hande Altaylı uçak kazası sonrası bir kampanya açıp “Kötüleri bloklayalım” diyor ya, ben İnal Aydınoğlu gibi “Kötüleri iyileştirmeyi seçelim” diyorum. Bilgimiz, zamanı kullanma becerimiz, deneyimimiz istersek ruhları ışıksız insanları aydınlığa çıkartabilir.

İyiliğe ve gönüllülüğe adanan bir hayat

Sıradaki haber yükleniyor...
holder