Kültür - Sanat İyilik peşinde Türkiye’yi bir uçtan diğerine koşarak geçiyor
Paylaş
İyilik peşinde Türkiye’yi bir uçtan diğerine koşarak geçiyor

İzmirli işadamı Rıza Martaş, iyilik köprüsü kurmak, bu uğurda kurulan sivil toplum kuruluşları adına farkındalık yaratmak ve onları halka tanıtabilmek için 1 Eylül’de Van'dan İzmir'e koşmaya başladı.

İzmir'de kendi firmasında toptan gıda satışı yapan Rıza Martaş'ın en büyük tutkusu koşmak. 41 yaşındaki Martaş, yıllardır çoğunun kuruluşunda yer aldığı sivil toplum kuruluşları ve yardım derneklerinin tanıtımı için Van'dan İzmir'e koşmaya başladı. Martaş, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Van'dan başladığı 1830 kilometrelik yolu, 13 kent ile 56 beldeyi geçerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İzmir’de tamamlayacak.

Haberin Devamı

Martaş koştuğu her gün gittiği il, ilçe, belde ve köylerde iyilik projelerini, bu sivil toplum kuruluşlarının neden kurulduklarını, nasıl faaliyet gösterdiklerini, nasıl iyilik yaptıklarını anlatıyor.

Güzellik ve iyilikle her şeyin mümkün olabileceğine inandığını söyleyen Rıza Martaş, şöyle konuştu:

"Ben, cesaret edip Van'dan İzmir'e koşacağım. Bir yerde en doğu ile yaşadığım kent olan en batıdaki İzmir arasında iyilik elçisi olmak istiyorum. Adımlarıma değer katmak için de iyilik peşinde koşarak hayata değer katan insana, doğaya, her canlıya saygı duyan bilime, sanata, eğitime önem verip Türkiye'nin aydınlık geleceği için çalışan, 76 STK için farkındalık yaratacağım. İnsanların tanımadıkları kişiler için de yaşam sevinci olabileceklerine inanıyorum."

Haberin Devamı

ADIM ADIM’I DUYDUNUZ MU?

Rıza Martaş, aynı zamanda Adım Adım Yardımseverlik Platformu koşucusu. Adım Adım, 2008 yılında kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kuruldu. Adım Adım her yıl üç büyük koşuda sivil toplum kuruluşları ile koşucuları bir araya getiriyor ve önemli sosyal sorumluluk projelerine bağış topluyor. Bu yöntemle 2008 yılından bu yana 43 binden fazla gönüllü koşucu sayesinde 42 STK’ya 37 milyon liradan fazla kaynak toplandı.

SOSYAL MEDYADA ONU KONUŞUYOR

İyilik peşinde koşan Rıza Martaş, geçtiği her il ya da ilçeyi bir STK’ya ayırarak tanıtımını yapıyor. Bugün büyük koşunun 15’inci gününde olan Martaş’ı Facebook ve Instagram'daki @rizanerede hesaplarından takip edebilirsiniz.