Gündem İzdivaç programı için yardım!

İzdivaç programı için yardım!

Paylaş
İzdivaç programı için yardım!

İzdivaç programı için yardım!

Çorum Belediyesi bünyesinde halkın şikayetlerine çözüm bulmak amacıyla oluşturulan "Beyaz Masa" birimi bugüne kadar birbirinden ilginç başvurularla karşılaşırken, içlerindeki en sıra dışı başvuru ise evlenmek için televizyonlardaki izdivaç programlarına katılma talebiyle, yol parası isteyen bir kadından geldi.

Haberin Devamı

Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1994 yılında "Belediyenizi Siz Yönetin" sloganıyla hizmete giren "Beyaz Masa" biriminin, bugüne kadar belediyenin hizmet sınırlarını aşacak türden istek ve şikayetlerle karşılaştığını bildirdi.

Vatandaşların şikayet ve önerileri için Beyaz Masa’ya ait "Alo 188" hattını pek sık kullanmadığını, daha çok dilekçeyle taleplerde bulunduklarını aktaran Ercan, en çok başvurunun kış aylarında buzlanma ve hava kirliliği konusunda, yaz aylarında ise çöp kokusu ve seyyar satıcılarla ilgili geldiğini söyledi.

Beyaz Masa’nın imar sorunlarından, su aboneliğine, asker ailelerine verilen maaşlardan, su ve kanalizasyon işlerine, sünnet ve tiyatro kayıtlarından, diğer belediye hizmetlerine kadar çeşitli konularda hizmetler sunduğunu kaydeden Ercan, ayrıca internet üzerinden de şikayet ve isteklerin kendilerine ulaştırılabileceğini hatırlattı.

Haberin Devamı

-İZDİVAÇ PROGRAMLARINA KATILMAK İÇİN YARDIM TALEBİ-

2009 yılında Beyaz Masa’ya gelen 24 bin dilekçeden 2 bininin şikayetlerden oluştuğunu diğerlerinin su aboneliği, imar ve şehircilik ile çeşitli yardım taleplerini içerdiği bilgisini veren Mustafa Ercan, "Bunlar içinde kimi zaman öyle başvurularla karşılaşıyoruz ki okuduğumuz dilekçeler karşısında şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz" dedi.

Kimilerinin cep telefonu hattını iptal ettirmek için, kimilerinin köy muhtarını şikayet için Beyaz Masa’ya başvurduğunu dile getiren Ercan, sözlerine şöyle devam etti:

"Beyaz Masa, vatandaşın belediyecilikle ilgili sorununu en kısa sürede çözmek, bürokratik işlemleri uzatmamak için kurulan bir birim. Ancak verdiğimiz hizmetler çok da anlaşılamıyor. Çok farklı isteklerin yer aldığı elektronik postalar alıyoruz. Yakın zamanda ulaşan bir mailde bir vatandaş sevdiği kızı ailesinden istemek için belediyenin aracı olmasını istedi. Yine masada çalışan bir arkadaşımızdan, bir kadın katılacağı evlenme programına gitmek için yol parası isteğinde bulunmuş. İnternet faturasının neden çok fazla geldiğini öğrenmeye gelen vatandaşlarımız olduğu gibi cep telefonu hattını kapatmak içinde bize başvuruyorlar" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Esma Aygün / AA