Siyaset İzleme heyeti oluşturuldu
Paylaş
İzleme heyeti oluşturuldu

Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile HDP'li Buldan'ın görüşmesi sonrası izleme heyetinin oluşturulduğu öğrenildi

Habertürk TV Muhabiri Çimen Çetin'in aktardığı bilgiye göre, dün Ankara'da gerçekleşen çözüm süreci toplantısı sonrası gözler HDP ile hükümet arasında gerçekleşecek temasa çevrilmişti. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Grupbaşkanvekili Pervin Buldan ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder TBMM'de bir araya geldi.

İŞTE İZLEME KOMİTESİNDE YER ALACAK 7 İSİM...


Pervin Buldan Habertürk'e yaptığı açıklamada izleme komitesinde 16 ismin yer alacağını söyledi. Komitede öncelikli olarak Akil İnsanlar Heyeti'nin bölge başkanları olacak. 7 isim şu an itibariyle netleşmiş durumda. Bu isimler Rifat Hisarcıklıoğlu, Can Paker, Tarhan Erdem, Yılmaz Ensaroğlu, Ahmet Taşgetiren, Yusuf Şevki Hakgetiren ve Deniz Ülke Arıboğan.

İZLEME KOMİTESİ İMRALI'YA GİDECEK


Geri kalan 9 isim de yine Akil İnsanlar Heyeti'nde görev alan isimlerden olacak. Bu hafta sonu bir görüşme gerçekleşmesi bekleniyor. HDP'nin genişletilmiş heyeti, Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan, İdris Baluken, Ceylan Bağrıyanık ve Hatip Dicle'nin İmralı'ya gitmesi bekleniyor. Bir sonraki görüşmede izleme komitesinde yer alan 16 isim de eşlik edecek.

Haberin Devamı