Gündem İzleme heyetindeki isimler belli oldu

İzleme heyetindeki isimler belli oldu

Paylaş
İzleme heyetindeki isimler belli oldu

Çözüm sürecinde izleme heyetinde yer alacak isimler belli olmaya başlandı. Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan, Avni Özgürel, Öztürk Türkdoğan ve Ahmet Taşgetiren'in kesinleşen isimler olduğu öne sürülürken, kamuouyunda farklı isimlerin de adı geçiyor

İmralı Heyeti bugün Abdullah Öcalan'la görüştükten sonra adadan döndü. Öcalan'ın, 21 Mart Cumartesi günü Diyarbakır'da okunacak mesajıyla dönen heyetin dönüşü sonrası izleme heyetiyle ilgili sıcak bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

İzlemeye heyetinde yer alacak isimler belli oldu. Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan, Avni Özgürel, Öztürk Türkdoğan, Hilal Kaplan, Ahmet Taşgetiren'in izleme heyetinde yer alacak ana isimler olduğu, yedek isimlerin ise Beril Dedeoğlu, Şah İsmail Bedirhanoğlu, Ali Bayramoğlu olduğu öne sürüldü. Ancak bir anda 9'a çıkan izleme heyetindeki isimlerin sayısı farklı kaynaklar tarafından 3'e kadar düştü. Heyette kimlerin olduğuyla ilgili farklı listeler kafaları karıştırdı.

SON SÖZÜ BAŞBAKAN SÖYLEYECEK

Al Jazeera'nin HDP kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre çözüm süreci kapsamında kurulacak olan 'İzleme Heyeti'nde yer alacak isimlerden 5'i üzerinde uzlaşma sağlandı. Sanatçı Kadir İnanır, akademisyen Deniz Ülke Arıboğan, İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türdoğan ve gazeteciler Avni Özgürel ile Ahmet Taşgetiren'in heyette yer alması bekleniyor. Öte yandan hükümet kaynakları ile bu isimlerle ilgili görüşmelerin sürdüğünü, isimlerin değişebileceğini ve son sözü önümüzdeki hafta Başbakan Davutoğlu'nun söyleyeceğini belirtti.

Haberin Devamı

AKDOĞAN: BİZ AÇIKLAMADAN KİMSEYE İTİBAR ETMEYİN

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan gazetecilerin izleme heyetiyle ilgili sorusuna ise 'Biz açıklama yapmadan hiçbir şeye itibar etmeyin' diye konuştu

ÖCALAN'IN MESAJI 2 SAYFA

Öte yandan 21 Mart tarihinde Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Öcalan'ın yazılı mesajı okunacak. Mesajı, HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder okuyacak. Okunacak metin 2 sayfalık bir metin.

Heyetteki 4. isim Öztürk Türkdoğan

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan

Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren

YEDEK İSİMLER

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu

Akademisyen Beril Dedeoğlu

Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu