Tamer Heper İzlenecek yol aynı
HABERİ PAYLAŞ

İzlenecek yol aynı

2000’de yapılan binanın altı kömürlük üstü otopark iken şimdi burası konut olarak görünüyor. Bu yerin durumunu değiştiren müteahhit hâlâ kömürlüğün büyük bölümünü de işgal ediyor. Binada da projeye aykırılıklar var, kat irtifakı kurulu ama kat mülkiyetine geçemiyoruz. Nasıl çözeriz? İ.İ.

Binanızdaki aykırılıkları gidermeden hiçbir şeyi çözemezsiniz. Bu meseleyi halledip iskan almadıkça kat mülkiyetine geçemezsiniz. Demek ki önce bina tasdikli projesine uygun hale getirilecek. Ancak bugüne kadar, projeye aykırılık yapanlara rica ederek bu işin hallolduğuna tanık olmadım. Dolayısı ile bunun için dava açmaktan başka çare yok. Projeye aykırılıkların giderilmesi ve eski hale iade talebi ile dava açacaksınız. Bu sırada tapudan veya belediye imar müdürlüğünden tasdikli proje getirtilecek. Projenin belediye imar müdürlüğünden getirtilmesinde yarar var. Zira Yargıtay belediyedeki projenin öncelikli olduğuna karar veriyor. Dolayısı ile bu proje ile mahalline gidilip aykırılıklar tespit ediliyor ve mahkemece buraların yıkılarak eski hale getirilmesine karar veriliyor. İşte bundan sonra iskan izni alacaksınız ve kat mülkiyetine geçeceksiniz. Binadaki projeye aykırılık için de kömürlüğün işgali için de izleyeceğiniz yol aynı.

Haberin Devamı

Acaba değer mi?

Oğlum için 1979’da yaşam sigortası yaptırmıştım. Başladığımda aylık prim 250 liraydı. Ödemelerim de bazı aksamalar olmadı değil. Şimdi emekli oldum ve ilgili sigorta şirketi ile telefon görüşmesi yaptım, bana alaylı yanıtlar verdiler. Çok cüzi paralar alacağımı ima ettiler. Acaba mahkemeye versem hakkımı alabilir miyim? B.G.

Sorunuz içinde poliçeyi de kaybettiğinizi söylemişsiniz, ben de size poliçe hükümlerini okumanızı tavsiye edecektim. Çünkü bu hükümler içinde belli miktarda taksidin ödenmemesi halinde poliçenin iptal olunacağı, bu halde kâr payı ödenmeyeceği, sadece birikmiş paranın ödeneceği gibi veya buna benzer hükümler var. Size çok küçük paralardan söz edilmesinin nedeni bu olabilir ve gerçekten de özellikle liradan altı sıfır atıldıktan sonra size ödenecek paranın kabul etmeye değer dahi olmadığı görülür. Dolayısı ile kesin bir hesaplama yapabilmek için sözünü ettiğiniz sigorta şirketinden poliçenizin bir örneğinin size verilmesini isteyin, hükümlerini bir okuyun. Belki o zaman dava açmaya bile değer bulmayacaksınız. Kısa bir süre önce bir okurumun mektubunu yayınlamıştım, okuyucum otuz sene prim ödedikten sonra 4 TL kâr payı almıştı, Sizin ki de o hesap.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder