Türkiye (Son Dakika) İzmir'de 1 TL için eşini döven kocaya 18 bin TL tazminat

İzmir'de 1 TL için eşini döven kocaya 18 bin TL tazminat

Paylaş
İzmir'de 1 TL için eşini döven kocaya 18 bin TL tazminat

Bornova’da, siroz hastası Ş.İ, bakkaldan veresiye ekmek aldığı için kendisini döven kocasına boşanma davası açtı. Hakim dayakçı kocayı 18 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti

İzmir Bornova'da ekmek parası vermediği siroz hastası eşi Ş.İ'ye, bakkala 1 lira borçlanmasını bahane ederek fiziksel şiddet uygulayan, saçlarından tutarak sokakta sürükleyen Kurtuluş İ, 18 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.
Karısına 1 liralık ekmek parası vermeyip şiddet uygulayan canavar koca, 18 bin liralık tazminatı ödemek zorunda kaldı.


BOŞANMA KARARI ALDI


Ş.İ. çok sevdiği eşiyle yıllar önce evlendi. Evliliklerinin daha ilk gecesinde şiddet gördü. Ardından sistematik bir şekilde eşi Kurtuluş İ'den dayak yemeye başladı. Bir erkek çocukları dünyaya geldi. Ş.İ. "Belki çocuk, dayaklarını frenler" diye düşündü. Ancak eşinden gördüğü şiddet daha da arttı.

Bir yandan siroz hastalığıyla da mücadele eden genç kadın, artık dayaklar dayanılmaz bir hal alınca durumu ailesine anlattı. Onlar da destek olacaklarını söyleyince soluğu mahkemede aldı. İlk defa bir boşanma süreci cinayetle sonuçlanmadan bitti. Ancak duruşma esnasında genç kadının eşinden gördüğü şiddetle ilgili görgü tanıklarının ifadeleri kan dondurdu.


'DAYANAMIYORUM'


Velayet davasında tanık olarak dinlenen Ş.İ. ile Kurtuluş İ'nin tek çocuğu B.İ. annesinin sürekli babasından dayak yediğini söyledi. B.İ. babasının işe giderken eve para bırakmadığını ancak halk pazarı olduğu zaman bıra

B.İ, Kurtuluş İ'nin bir keresinde annesi Ş.İ'yi saçından tutarak bütün mahallenin gözü önünde sokakta sürükleyerek gezdirdiğini söyledi.

Davada dinlenen Ş.İ'nin ablası N.Y. ise, "Eniştem Kurtuluş İ. sürekli saçma sapan nedenlerden dolayı ablamı döverdi.
Kurtuluş İ. eşine hiçbir zaman para vermezdi. Bir keresinde ablam bana, 'Bakkaldan ekmek aldım. Ama para olmadığı için 1 liralık ekmeği veresiye defterine yazdırdım.

Kurtuluş eve geldiğinde beni borç yazdırdığım için dövdü. Artık dayanamıyorum' dedi. Biz de ablama boşanması gerektiğini söyledik" diye konuştu.

Yargılama sonucunda Kurtuluş İ. ile Ş.İ. boşanırken, dayakçı koca eşine 18 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Çocuğun velayeti de anneye verildi.

(Tansu Edip Gökbudak / Yeni Asır)

Haberin Devamı