Türkiye (Son Dakika) İzmir'de 4 kişilik aileyi katleden zanlı evinde ölü bulundu

İzmir'de 4 kişilik aileyi katleden zanlı evinde ölü bulundu

Paylaş
İzmir'de 4 kişilik aileyi katleden zanlı evinde ölü bulundu

İzmir’de Hüseyin Tiryaki ve ailesini öldürdüğü iddia edilen zanlı, polis ekipleri tarafından evinde intihar etmiş olarak bulundu

İzmir'de dün sabah saat 09.30 sıralarında, Kaynaklar Mahallesi ormanlık alana giriş olan 205/25 Sokak üzerinde bir erkek cesedi bulundu. Polis ekipleri yaptıkları araştırmada cesedin, başka bir yerde öldürüldükten sonra yol kenarına atıldığını tespit etti.

4 KİŞİLİK AİLE KATLEDİLMİŞTİ

Cesedin, Buca’da telefon satışı yapan 27 yaşındaki Hüseyin Tiryaki’ye ait olduğu belirlendi. Polis ekipleri cinayetle ilgili soruşturma başlatırken, durumun bildirilmesi üzerine Tiryaki’nin ailesine ulaşmaya çalıştı ancak ulaşamadı. Hüseyin Tiryaki’nin yakınları, Tiryaki’nin ailesiyle birlikte oturduğu Buca ilçesi Menderes Caddesi’ndeki evine gitti. Evin kapısını defalarca çalınması ve telefonlarla aranmalarına rağmen Tiryaki’nin ailesinin cevap vermemesi ve kapıyı açmaması üzerine, yakınları çilingir yardımıyla eve girdi. Eve girenler Hüseyin Tiryaki’nin 3 ay önce evlendiği eşi 3 aylık hamile Fadime Tiryaki, annesi Aysel Aslan ve üniversite öğrencisi üvey kız kardeşi Behiye Aslan’ın bıçaklanıp öldürülmüş cesetlerini buldu.


Hüseyin Tiryaki'nin 3 ay önce evlendiği eşi Fadime Tiryaki (solda) 3 aylık hamileydi. Fotoğrafta 4 kişi gözükse de aslında katledilen kişi sayısı 5'ti.


İzmir'de döverek öldürülüp ormana atılan bir erkek cesedi bulundu


CİNAYET ZANLISI ÖLÜ BULUNDU

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, aynı aileden 4 kişinin öldürülmesiyle ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Aysel Aslan’ın, Hüseyin Tiryaki’nin babasından ayrıldıktan sonra ikinci evliliğini yaptığı, kızı Behiye Aslan’ın bu evliliğinden dünyaya geldiği öğrenildi. Polis, öldürülen anne Aysel Aslan’ın eşi Mehmet Aslan’ın da bir yıl önce cinayete kurban gittiğini belirledi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kameraları incelendiğinde dört kişinin katil zanlısının Buca Şirinyer’de eczacılık yapan 27 yaşındaki bir çocuk babası Hakan K. olduğunu belirlendi. Karabağlar ilçesi Yeşilyurt semti 9151 sokakta Gülizar Park Sitesi’nde evi bulunan Hakan K.’nın evine giden polis, evde kimse olmayınca eve çilingir yardımıyla girdi. Hakan K. evinde silahla başına ateş ederek intihar etmiş halde bulundu. Durumun bildirilmesi üzerine gelen Hakan K.’nın öğretmen olan eşi İ.K. ve yakınları büyük üzüntü yaşadı. Evde yapılan incelemeden sonra ceset otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.


İzmir'de bir aile katledildi: 4 ölü!


AİLEDEN BİRİ KURTULDU

Hüseyin Tiryaki’nin birlikte yaşadığı üvey kardeşi Adalet Meslek Lisesi öğrencisi Emre Can Aslan’ın Hakan K.’nın eve gelmeden 1 saat önce stajı için İzmir Adalet Sarayına gittiği ve cinayetten kurtulduğu belirtildi.

Hüseyin Tiryaki, Aysel Aslan ve Behiye Aslan’ın otopsileri tamamlandıktan sonra bugün ikindi namazını müteakip Manisa Alaşehir’de, Fadime Tiryaki’nin ise Sarıgöl’de defnedileceği öğrenildi.


(Aileyi katleden zanlı Hakan Kılıç)


CENAZELER TESLİM EDİLDİ

Öter yandan silahla vurularak ormanlık alanda öldürülmüş olarak bulunan Hüseyin Tiryaki (27), evlerinde bıçakla öldürülmüş bulunan annesi Aysel Aslan (47), üvey kız kardeşi Behiye Aslan (20) ve eşi Fadime Tiryaki'nin (23) cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumunda otopsinin ardından aileleri tarafından teslim alındı.

Adli Tıp Kurumu önüne gelen Hüseyin Tiryaki'nin kayınpederi Şeref Canbaz, dedesi Abdülbaki Tiryaki, anneannesi Fadime Bozbay ve çok sayıda yakını üzüntü yaşadı.

Cenazelerin Adli Tıp Morgundan çıkarıldığı sırada ağıtlar yükselirken, Fadime Tiryaki'nin babası Şeref Canbaz, "ben seni gelin vermiştim. Bu nasıl vahşet, cenazeni alıyorum. Senin yerine ölen ben olsaydım" diyerek uzun süre gözyaşı döktü.

"ABİMİN SIRDAŞI GİBİYDİ"

Hüseyin Tiryaki'nin üvey kardeşi lise öğrencisi Emrecan Asalan gazetecilere yaptığı açıklamada, olay günü İzmir Adliyesinde devam eden stajı için evden ayrıldığını ifade etti. Aslan, annesi, ağabeyi, ablası ve yengesini öldürdükten sonra intihar ettiği iddia edilen Hakan Kılıç'ı daha önceden tanıdıklarını, ağabeyinin de bir süre eczanesinde çalıştığını ve arkadaş olduklarını anlattı.

Kılıç'ın cinayetleri neden işlediği konusunda fikrinin olmadığını söyleyen Aslan, "Hakan Kılıç ve babası Murtaza Kılıç ile ailecek görüşüyorduk. Annesini 4 yıl önce trafik kazasında kaybeden Hakan Kılıç'ın psikolojik sorunlar yaşadığını ve halüsinasyonlar gördüğünü biliyorum. Hakan Kılıç ağabeyimin sırdaşı gibiydi, bu cinayetlerin neden işlendiği de ikisinin arasında gitti." diye konuştu.

AİLE YAKINI GİBİ CESETLERİ TEŞHİS ETMİŞ

Cinayetle ilgili ise herkesi şaşırtan bir ayrıntı ortaya çıktı. 4 kişinin katil zanlısı Kılıç’ın, cenazelerin götürüldüğü İzmir Adli Tıp Kurumu önüne gelerek burada aileyi tanıyan kişi olarak işlemlerine yardımcı olduğu, ardından eve giderek intihar ettiği ileri sürüldü. Soruşturmayı derinleştiren Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlı Hakan Kılıç’ın babası emekli matematik öğretmeni Murtaza Kılıç’ı gözaltına aldı.

Haberin Devamı