Yaşam İzmir'de iki fuar birden açıldı

İzmir'de iki fuar birden açıldı

Paylaş
İzmir'de iki fuar birden açıldı

İzmir'de hazır giyim ve asansör sektörlerine yönelik iki fuarın açılışı gerçekleştirildi

İZFAŞ tarafından bu yıl ilki düzenlenen Fashion Prime Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı ile 11. Asansör ve Asansör Teknolojileri Fuarı (INELEX 2018), Fuarİzmir'de ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Fashion Prime Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, düzenledikleri fuarlar sayesinde sektörleri ve firmaları dünyaya tanıttıklarını söyledi. Kocaoğlu, "İnanıyorum ki bu yıl ilkini düzenlediğimiz bu fuar ilerde büyüyecek gelinlik ve damatlık fuarı, mermer fuarı gibi hem ulusal hem de uluslararası boyutta önemli söz sahibi olacak .Ekonomi Bakanlığımıza, KOSGEB'e ve ticaret odamıza fuarlara verdikleri maddi desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu destekler firmaların fuara katılma masrafını azalttığı için fuarcılığımız büyüyor." dedi.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş da sektörün temsilcileri olarak fuarın büyüyerek önemli noktaya gelmesi için her türlü desteği vereceklerini söyledi.


"ODAMIZ DÜZENLİ FUAR TEŞVİKİ VEREN TÜRKİYE'NİN İLK VE TEK ODASIDIR"


Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü olarak tasarıma önem verip dünya çapındaki birçok fuara katıldıklarını belirten Sertbaş, "Sektör olarak 2017 yılını 17 milyar dolarla bir önceki seneye göre yaklaşık yüzde 1'lik artışla kapadık. Bu rakam otomotivden sonra gelen ikinci büyük ihracat rakamıdır. Biz Avrupa'da 3'üncü, dünyada ise 8'inci büyük tedarikçiyiz." diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz da fuarların kent ekonomisine katkısının her geçen gün arttığını vurgulayarak, "Odamız Türkiye'de düzenli olarak fuar teşviki veren ilk ve tek odasıdır. Fuarlarımızın gelişmesi için destek vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fuarların açılış kurdeleleri kesildi ve protokol üyeleri stantları ziyaret etti.

Fuarizmir B holünde 106 firmanın katıldığı hazır giyim fuarı ile D holünde 150 firmanın ürünlerini sergilediği asansör fuarı 28 Nisan'a kadar gezilebilecek.

AA

Haberin Devamı