Gündem İzmir'de OHAL karşıtı miting OHAL engeline takıldı

İzmir'de OHAL karşıtı miting OHAL engeline takıldı

Paylaş
İzmir'de OHAL karşıtı miting OHAL engeline takıldı

İzmir’de emek ve demokrasi güçlerinin 23 Aralık’ta Gündoğdu Meydanı’nda düzenlemek istediği ‘OHAL Değil Demokrasi’ Mitingi’ne İzmir Valiliği, OHAL’i gerekçe göstererek izin vermedi.

Ocak ayında bir kez daha uzatılması beklenen OHAL’e karşı düzenlenmek istenen OHAL mitingi İzmir'de valiliğin yasağına takıldı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den oluşan miting tertip komitesinin başvurusuna İzmir Valiliği’nden cevap geldi.

İzmir Valiliği, izin vermemesine gerekçe olarak "2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu"nun "m" bendini ve "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüşleri Kanunu"nun 17. maddesini gerekçe gösterdi. Metinde şu ifadeler yer aldı:

“Kamu düzenini, başkalarının hak ve özgürlüklerini bozacak olaylara sebebiyet verilebileceği değerlendirildiğinden gerçekleşmesi muhtemel, istenmeyen ve telafisi olmayan olayların meydana gelmesini önlemek amacıyla 23.12.2017 tarihinde düzenlenmek istenilen ‘OHAL değil Demokrasi’ konulu gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantısının İzmir il sınırları içerisinde yapılması, aynı konu ile ilgili olarak afiş, pankart, el ilanı ve bildiri asılması veya dağıtılması Valiliğimizce yasaklanmıştır.”

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri bugün saat 13.00’da DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nde yasağa ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.