Türkiye (Son Dakika) İzmir'de 'penisimi yaktın' davası

İzmir'de 'penisimi yaktın' davası

Paylaş
İzmir'de 'penisimi yaktın' davası

İzmir'de lazer yaptıran M.S., fark ettiği yanıklar üzerine firmadan parasını geri istedi. İsteği geri çevrilen müşteri, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu ancak yapılan bilirkişi raporuna göre parasının 500 TL'sini geri alabildi

İzmir’de, penis bölgesi ve göğsüne lazer epilasyon yaptıran M.S., 4 seans sonrasında, kasıklarında yanık ve ağrılı sivilceler oluştuğunu gerekçe gösterip firmadan paranın iadesini istedi. Talebinin karşılanmaması üzerine Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuran M.S. için bilirkişinin de inceleme yapmasından sonra ödediğini söylediği 3 bin 350 TL paranın 500 TL’sinin iade edilmesine karar verdi. İşyeri sahipleri karara itiraz edeceklerini bildirdi.

Seferihisar’da oturan M.S., geçen nisan ayında penis ve göğsüne lazer epilasyon yaptırmak istedi. Alsancak'taki bir güzellik merkezine giden M.S., 4 seanslık lazerli hizmet karşılığında da, iki taksit halinde 3 bin 350 TL ödeme yaptı. Ancak bu işlemler sonrasında M.S., penis ve çevresinde yanıklar, göğsünde de kızarıklar oluştuğu şikayetiyle özel hastanede tedavi gördü.

PARASINI ALAMADI, HAKEM HEYETİNE BAŞVURDU

M.S., güzellik merkezi yetkililerinin parayı iade etmesi yönündeki isteğini kabul etmemesi üzerine İl Hakem Heyeti’ne gitti. Burada yaşadıklarını ifade olarak veren M.S.’nin iddialarına karşılık güzellik merkezi yetkilileri de kendilerinin zayıflama, solaryum ve sıkılaşma hizmeti verdiğini, epilasyon hizmetini farklı bir kuruluşun üstlendiğini, şikayetlerin kendileriyle ilgisinin olmadığını ileri sürdü. İl Hakem Heyeti’nin atadığı bilirkişi, konuyla ilgili araştırma yaptı. Bilirkişi raporunda, M.S.’nin penis bölgesinde yanıklar olduğunu, göğsündeki kızarıklıkların ise epilasyonla ilgisinin bulunmadığı sonucuna varıldı. Bilirkişi ayrıca M.S.’nin kredi kartından da 1750 TL ve 1600 TL olmak üzere şirkete kredi kartından iki kez ödeme yaptığı bilgisini de verdi.

ŞİRKETİN 500 TL ÖDENMESİNE KARAR VERİLDİ

Elde edilen bilgiler ve bilirkişi raporundan sonra İl Tüketici Hakem Heyeti, epilasyon hizmeti veren güzellik merkezinin, şikayetçi olan M.S.’ye 500 TL iade etmesine karar verdi. Ancak, güzellik merkezinin bağlı bulunduğu şirketin avukatları, bu karara itiraz edecekleri ve karar kesinleşinceye de kadar da ödemeyi yapmayacaklarını bildirdi.

DHA

Haberin Devamı