Türkiye (Son Dakika) İzmir'de 'Polis bizi dövdü' diyen kadınların davası başladı

İzmir'de 'Polis bizi dövdü' diyen kadınların davası başladı

Paylaş
İzmir'de 'Polis bizi dövdü' diyen kadınların davası başladı

İzmir’in Konak ilçesinde, motosikletli kişilerin tacizine uğradıklarına dair şikayete gittikleri sokaktaki polis tarafından dövüldüklerini iddia eden iki genç kadın ile polis memuru O.Y. arasındaki davanın ilk duruşması yapıldı. Genç kadınlar, davalı polisin kendilerine 'Böyle giyinip gecenin bu saatinde gezerseniz, sizi daha çok taciz ederler' dediğini savunuyor

Geçen yıl 10 Ağustos gecesi, İzmir'in Alsancak semtinde, kendilerini taciz eden motosikletli kişileri şikayet etmek için sokakta görevli resmi üniformalı polislere giden Seray Gürer (23) ve Derya Kılıç (21), taciz edildiklerini söyledi. İddiaya göre görevli polis memuru O.Y., genç kızlara, ’Böyle giyinip gecenin bu saatinde gezerseniz, sizi daha çok taciz ederler’ dedi.

Çıkan arbede sonrası, iddiaya göre polis memuru kızlardan Derya Kılıç’ı etkisiz hale getirip kelepçeledi. Olay sonrası, Kılıç ve Gürer, polis memurunun kendilerine hakaret ve darp ettiklerini ileri sürüp şikayetçi oldu.


5.5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR


İzmir Cumhuriyet Savcısı Nurettin Ulutaş tarafından hazırlanan iddianamede, polis memuru O.Y. hakkında, her iki müştekiye ’hakaret’ ve müşteki Derya Kılıç’a karşı ’Sahip olduğu yetkileri kötüye kullanma’ suçundan 5.5 yıla kadar hapsi istendi.

SANIK POLİS: ALKOLLÜLERDİ, ELLERİNDE BİRA ŞİŞESİ VARDI


Davanın ilk duruşması bugün İzmir 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülürken duruşmaya tutuksuz sanık O.Y., sanık avukatı Murat Üstündağ, müştekiler Derya Kılıç ve Seray Gürer, müşteki avukatları Zeynel Cem Demirhan ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı.




'TOKAT ATTI' İDDİASI


O gece arkadaşı Seray ile alkol aldıklarını belirten müşteki Derya Kılıç, eve gitmek için Alsancak Garı'na doğru yürüdükleri sırada motorlu 2 kişinin, kendisini elle taciz ettiğini, yolda gördükleri resmi polislere durumu anlatıp motorluları görüp görmediklerini sorduklarını söyledi. Polis memuru O.Y.’nin kendilerine ’Böyle gezerseniz az bile’ şeklinde söz söylediğini iddia eden müşteki Derya Kılıç, bunun üzerine kendisinin ’Ne diyorsun lan sen’ şeklinde cevap verdiğini, polisinde küfrederek kendisine tokat attığını belirtti. İtiş kakış olduğunu belirten Kılıç, polis memuru O.Y.’nin saçından tutarak yere yatırdığını, kendisinin de küfrettiğini, çevreden gelen diğer polislerin araya girdiğini, daha sonra kendisini polis merkezine götürdüklerini söyledi.


GELMEYEN TANIKLAR ZORLA GETİRİLECEK


Derya Kılıç ve Seray Gürer, sanık O.Y.’den şikayetçi olduklarını söylediler. Hakim, gelmeyen tanıkların zorla getirilmesine karar verip duruşmayı Nisan ayına erteledi.

İHA

Haberin Devamı