Ekonomi İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz: Şehit ailelerine biometrik bedava

İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz: Şehit ailelerine biometrik bedava

Paylaş
İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz: Şehit ailelerine biometrik bedava

İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz; “Türkiye’de 15’e yakın ilde Fotoğrafçılar Odası var. Türkiye Fotoğrafçılar Odaları olarak karar aldık, şehit ailelerinin çektirecekleri biometrik fotoğraflardan ücret alınmayacak” dedi.

SİYAH BEYAZ DÖNEMİ

İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanlığı’nın yanı sıra, fotoğraf stüdyosu da çalıştıran Murat Yavuz’u (49) ziyaret ediyoruz. Murat Bey; “1982 yılında çırak olarak başladığım bu işi, siyah beyaz fotoğraf dönemine de tanıklık ettim. Hem karanlık odayı, hem de kamerayı iyi öğrendim” diyor.

YILDA 2 KEZ TOPLANTI

Murat Yavuz; “Şimdi de kendi işimin patronu ve 12 yıldır da oda başkanlığı yapıyorum. Bize bağlı 320 üyemiz var. İlçeleri de katarsak 600’ü bulur” dedi. Murat Yavuz; “Türkiye’de 15’e yakın ilde Fotoğrafçılar Odası var. Yılda iki kez değişik yerlerde toplanırız” dedi.

DEVLET ELİNİ ÇEKSİN

Murat Başkan; “Sıkıntımız: Devlet vesikalık çekimi adı altında fotoğrafçılık yapmasın. Stopaj, kira ve vergilerimiz çok yüksek. Türkiye Fotoğrafçılar Odaları olarak bir karar aldık, şehit ailelerinin çektirecekleri biometrik fotoğraflardan ücret alınmayacak” diyor.

Haberin Devamı