Ekonomi İzmir sağlığın merkezi

İzmir sağlığın merkezi

Paylaş
İzmir sağlığın merkezi

InovİZ' (Inovation İzmir), 'Sağlık için İzmir' 1'inci Küresel İnovİZ Konferansı'nı düzenliyor

Tıp ile teknoloji bir arada

Dünyanın en hızlı gelişen sektörlerinden sağlığa yapılan yatırımlarda Türkiye’nin payını artırabilmek için, İzmir’de yeni bir işbirliği platformu başlıyor.

‘InovİZ’ (Inovation İzmir) ‘Sağlık için İzmir’ adlı girişim, tıp bilimiyle teknolojiyi buluşturan biyomedikal sektöründe faaliyet gösteren Türk ve yabancı akademisyenler ile özel sektör yatırımcılarını bir araya getiriyor.

Amerika ve İsrail’den katılım

İzmir Ege Serbest Bölge’de (ESBAŞ) gerçekleşecek olan 1’inci Küresel İnovİZ Konferansı’nda üniversite, tıp dünyası, sağlık sanayii, ekonomik kalkınma ajansları ve özel sektör kuruluşları bir araya gelecek.

24-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek konferansa ESBAŞ Başkanı Kaya Tuncer ev sahipliği yapacak. Konferansa Amerika ve İsrail’in tıp alanında tanınmış üniversitelerinden çok sayıda bilim adamı katılacak.

Yeni iş bağlantıları

Konferansta farklı ülkelerden araştırmacıların ve şirketlerin katılacağı bir medikal proje pazarı düzenlenecek. Burada düşünce aşamasındaki ürünlerini geliştirmek için kaynak arayan araştırmacılar ile yeni ürünlere yatırımlar yapmayı planlayanlar bir araya gelecek.

Etkinlik, medikal sektöründe faaliyet gösteren şirketlere, yeni iş bağlantıları bulma konusunda destek olmayı da hedefliyor.

Haberin Devamı