Ekonomi İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık: UBER ile mücadele edecek sistem hizmete giriyor

İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık: UBER ile mücadele edecek sistem hizmete giriyor

Paylaş
İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık: UBER ile mücadele edecek sistem hizmete giriyor

Başkan Celil Anık; “UBER yasal değil ama bizim taksicilerin de kendisini yenilemesi gerek. Geliştireceğimiz sistemle, müşteri bindiğinde sürücü ve araca puan verecek bu bilgiler kaydedilecek” dedi

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ


Türkiye’nin birçok yerindeki UBER belirsizliğine, İzmir de katıldı. İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık, UBER sorununun kavga ile değil, taksicilerin kendilerini geliştirmesiyle çözüleceğini söyledi. Aynı zamanda Türkiye Şoförler Federasyonu yöneticisi de olan Anık, UBER’in yasal olmadığını, hak gasplarına yol açtığını ve dünyanın pek çok ülkesinde yasaklandığını belirtti. Başkan Celil Anık; “Taksici esnafının da kendini yenilemesi, hizmet kalitesini artırması ve müşteri memnuniyetini ön plana çıkarması gerekir” dedi.


SÜRÜCÜYE NOT VERİLECEK


Anık; “Şoförler Odası 'Sarı Teknoloji' sistemi ile yolculuklarda izlenen güzergah bilgisini, yolculuk ücretine ulaşılarak tüm seyahatleri kayıt altına alınıyor. Odanın üzerinde çalıştığı yeni sistem ile de ‘mobil aplikasyon’ üzerinden müşteri ve taksici buluşturulacak. UBER ile mücadele edecek sistem üç ay içerisinde hizmete girecek. Sistem sayesinde müşteri; yolculuğunu, taksi sürücüsünü ve kullanmış olduğu aracı puanlayarak değerlendirecek. Bu bilgiler veri tabanına kayıt edilecek, diğer müşteriler tarafından da izlenmesi sağlanacak” diyor.

Haberin Devamı