Gündem İzmir ulaşımına 29 Ekim tarifesi

İzmir ulaşımına 29 Ekim tarifesi

Paylaş
İzmir ulaşımına 29 Ekim tarifesi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile alınan kararla, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü gerçekleştirilecek etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar için toplu ulaşım tarifesini “1 kuruş” olarak belirlendi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. yıl kutlamalarında İzmirlilere bayram sevinci yaşatacak karar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 29 Ekim Pazar günü etkinliklere katılımı kolaylaştırmak amacıyla toplu ulaşım tarifesini 1 kuruş yaptı.


TARİFE ONAYLANDI


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2 Ekim tarihinde sosyal medya hesaplarından bir çağrı yaparak Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için toplu ulaşımın ücretsiz olması talebini İçişleri Bakanlığı’na ilettiklerini duyurmuştu. Başkan Kocaoğlu’nun bu önerisi üzerine harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, henüz Bakanlar Kurulu kararı gelmediği için 1 kuruşluk tarifeyi onayladı.

Oy birliğiyle alınan kararda, "Bayram öncesi Bakanlar Kurulu kararı alınması halinde, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşım araçlarında ücretsiz tarife uygulanması; Bakanlar Kurulu Kararı alınmaması halinde ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçlarında Cumhuriyet Bayramı günü geçerli olacak şekilde 1 kuruşluk tarife uygulanması" ifadesine yer verildi.

BİLET ELEŞTİRİSİ


Toplu ulaşım kartlarıyla ilgili eleştirilerini de yönelten Doğan, “Vatandaş, iki binişlik biletleri 7 liradan, üç binişlik 10 liradan alıyorlar. Kullandıktan sonra bu kartların bir anlamı kalmıyor. Yeniden bir bakiye yüklemek mümkün değil. Ayrıca 7 lira verildiğinde 6 liralık makbuz, 10 lira verildiğinde 9 liralık makbuz kesiliyor. Bu farklı fiyat uygulaması yalnızca İzmir’de var. Diğer şehirlerde ne kadar verilirse o kadar makbuz alınıyor. Bu uygulama neden sadece İzmir’de var?” diye konuştu.

KARABAĞLAR İÇİN METRO İSTEĞİ


Oturumda söz alan AK Partili Meclis Üyesi İmet Tunç ise, “Üçyol-Tınaztepe metrosu ile ilgili temennimiz var. Karabağlar’da 500 binlik nüfus var. 180 bine yakın konut 24 bine yakın işyeri var. Karabağlar’ın sanayisi pek yok. Buradaki gelirler nüfusa göre istenen noktada değil. Bu konuda Büyükşehir’den pozitif bir ayrımcılık isteriz. Üçyol-Tınaztepe metrosunun güzergahını henüz bilmediğimiz için kesin yorum yapmak mümkün değil ama bizim dileğimiz metro hattının Karabağlar tarafından; gerekirse Karabağlar’ı da içine alabilen bir metro güzergahı yapılması. Bu iki bağlantı Karabağlar’a nefes aldıracaktır. Bir santimetre dahi olsa Karabağlar’ın içine giren bir metro olmasını çok istiyoruz” dedi.