Gündem İzmir'de boykot eylemine sert müdahale

İzmir'de boykot eylemine sert müdahale

Paylaş
İzmir'de boykot eylemine sert müdahale

İzmir'de Birleşik Haziran Hareketi çatısı altında bir günlük eğitim boykotu için Basmane Meydanı'nda toplanan binlerce kişi pankartlarla Konak Meydanı'na yürümek istedi. Polis yolları kesip grubun yürümesine kesinlikle izin vermeyeceği anonsu yaptı, bunun ardından da tazyikli su ve copların kullanıldığı sert müdahale geldi

Birleşik Haziran Hareketi çatısı aldında, KESK'e bağlı sendikalar, sol partiler, alevi dernekleri bayrak ve pankartlarıyla binlerce kişi Basmane Meydanı'nda toplandı. Polis ise TOMA araçları, Çevik Kuvvet otobüsleri ile Basmane Meydanı'ne kesen tüm yolları kesti. Fuar Basmane kapısı önünde toplanan göstericiler sloganlar atarak Konak Meydanı'na yürüyeceklerini, burada açıklama yaptıktan sonra dağılacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer27123","27123","201502","27123-258443.jpg","1", "0","İzmir'de boykot eylemcilerine sert müdahale");

Bu sırada İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir şube müdürü kalabalığa anons yaparak, yürüyüşe kesinlikle izin vermeyeceklerini, bulundukları yerde bası yapıp dağılmalarını istedi. Göstericilerin arasındaki bir kişi de megafonla polise seslenip, "Biz demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Polis arkadaşlar sizin için de bu mücadelemiz. Yolumuzu açın yürüyelim" dedi.


TAZYİKLİ SU VE COP


Ancak polis yürüyüşe yine izin vermedi. Bunun üzerine polis şefi bir kez daha anons yapıp, olası bir müdahaleden etkilenmemeleri için çevredeki meraklı kalabalık ve basın mensuplarının göstericilerden uzaklaşmasını istedi.


Fotoğraf: Twitter

Bunun ardından da tazyikli su ve coplu müdahale başladı. Göstericilerin bir bölümü fuar alanına doğru dağılırken, sivil giyimli polislerin de karga tulumba gözaltılar yaptığı görüldü.

Haberin Devamı



OKULA GÖNDERMEDİKLERİ ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE GELDİLER


Bazı velilerin bugün okula göndermedikleri çocukları ile eyleme geldikleri gözlendi. Basmane Meydanı'ndaki bekleyiş sürüyor. Sabah da Bornova ve Narlıdere ilçesindeki iki okulda öğrenci ve bazı öğretmenlerin okul önünde açıklama yapıp dağıldığı öğrenildi. İl genelinde boykota katılımın çok yüksek olmadığı Milli Eğitim yetkililerince açıklandı. Ne işlem yapılacağı konusunda ise bilgi verilmedi.