Gündem İzmir'de dev portre: İzindeyiz

İzmir'de dev portre: İzindeyiz

Paylaş
İzmir'de dev portre: İzindeyiz

10 Kasım'da İzmir'de farklı bir projeye imza atılarak, bir araya gelen 2 bin 400 kişi Atatürk portresi oluşturdu

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 74. yılında İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan 2 bin 400 gönüllü ile Atatürk portresi oluşturdu.

Haberin Devamı

Konak Belediyesi tarafından organize edilen etkinliğe İzmirliler yoğun ilgi gösterdi.

Sabah saatlerinde kurulan başvuru masalarına kaydını yaptıran gönüllüler, dağıtılan siyah tişörtleri giyerek Cumhuriyet Meydanı’nda daha önce belirlenen noktalara yerleşmeye başladı.

Meydanda saat 12.30 itibarıyla tamamlanan Atatürk portresi, helikopterden fotoğraflandı. Portrenin ayrıca uydu üzerinden "Gigapan" adı verilen teknikle
bir kare fotoğrafının çekildiği bildirildi.

-"Ata’ya Saygı Yürüyüşü"-

Anma etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından da "Ata’ya Saygı Yürüyüşü" düzenlendi. Alsancak Limanı önünden başlayan yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bazı CHP milletvekillerinin de yer aldığı yürüyüşte katılımcılar, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle 1. Kordon’daki Vasıf Çınar Bulvarı’na kadar yürüdüler.

Haberin Devamı

Kocaoğlu, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, Siirt’te yaşanan helikopter kazasında yaşamını yitiren şehitlere Allah’tan rahmet Türk milletine başsağlığı dilediklerini ifade etti.

"Ata’ya Saygı Yürüyüşü"’ ile Atatürk’e olan inanç ve bağlılıklarını, ulusal bütünlüğü, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu bir kez daha haykırdıklarını dile getiren Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Bu yürüyüş, büyük bir buluşmanın adıdır. Büyük bir vefanın, minnetin ve bağlılığın, kentimize ve ülkemize yakışır bir biçimde dile getirilmesidir.
Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, çocuğuyla birliğimizi, dirliğimizi hep koruyacağımız, ayrıya gayrıya düşmeden, düşürülmeye asla izin vermeden
Cumhuriyet’e hep bağlı kalacağımızı anımsamak ve anımsatmaktır."

Yürüyüş sonunda Vasıf Çınar Meydanı’nda "Atatürk’ün İzmir Günleri" isimli sergi de açıldı.