Gündem İzmir'de korku

İzmir'de korku

Paylaş
İzmir'de korku

İzmir Balçova'da Esra Yaşar ve Selen Ayla'dan sonra Konak'ta bir transseksüelin öldürüldümesinin ardından 'seri katil' paniği büyüyor

KABUS CUMARTESİ BAŞLADI

İzmir Balçova’da bankacı Esra Yaşar (27) cumartesi gecesi 00.30’da evine 50 metre kala başından vurularak öldürüldü. Katil, Esra Yaşar’ın çantasını alıp kaçtı.

Ertesi gece saat 22.40’ta ilk cinayetin işlendiği yere 200 metre uzaklıkta bu kez İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Selen Ayla (22) başından tek kurşunla vurularak öldürüldü. Her iki olayda da 7.65 çapında silah kullanıldı.

BALÇOVA’DA POLİS ÇEMBERİ

İzmirliler bu iki olay üzerine seri katil paniği yaşamaya başladı. Özellikle kadınlar hava kararır kararmaz evlerine kapanıyor. Polis önceki gece Balçova’ya çıkarma yaptı.

Bütün sokaklarda gece boyunca sivil ve resmi yaya polisler, motosikletli yunus timleri, araçlı asayiş ekipleri devriye gezdi. Kötü haber sabaha karşı bu kez Balçova’dan değil İzmir’in merkezi olarak bilinen Konak’tan geldi.

AMELİYATLA KADIN OLMUŞ

05.30’da, Kavaflar Çarşısı, Kavukzade Kapısı önünde park halindeki araçtan silah sesi gelince, yakındaki fırında çalışan işçiler polisi aradı.

Polis, otomobilin şoför koltuğunda başından vurulmuş bir transseksüelin (ameliyatla kadın olmuş erkek) cesedini buldu. Transseksüelin ‘Azra’ takma adlı Mustafa Has (30) olduğu belirlendi. Cinayette yine 7.65 çapında tabanca kullanılmıştı.

İKİ OLAYDA DA AYNI SİLAH

Katil diğer iki cinayette olduğu gibi kurbanının çantasını alıp kaçmıştı. Azra’nın pantolonunu da dizine kadar indirmişti. Polise göre; katil önce cinsel ilişki pazarlığı yaptı, sonra Azra’yı öldürdü.

Azra ve üniversiteli Selen’i öldüren silahın aynı olduğu belirlendi. Esra Yaşar’ın başından çıkarılan mermi çekirdeği de Azra’nın başından çıkarılanla karşılaştırılacak.

Azra ölmeseydi bugün pembe nüfus cüzdanı almak için açtığı davaya katılacaktı.

KATİLİN ROBOT RESMİ

Polis, tanıkların ifadeleri ve güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak 3 kişiyi öldüren katilin robot resmini çizdi.

Katil, 30-35 yaşlarında, 170-175 boylarında, 65-70 kilo, esmer tenli, düzgün aksanlı, kirli sakallı.

Dağıtılan robot resimdeki bilgide, ‘İç Anadolu ya da Doğu tipi’ ifadesi dikkat çekti.

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise seri katil olasılığının güçlenmesine rağmen “Bunlar münferit hadisedir” diye açıklama yaptı.

2