Artun Ünsal İzmir'de lezzet kaçamakları
HABERİ PAYLAŞ

İzmir'de lezzet kaçamakları

Şöyle bir Ege havası alalım istedik. Bu arada affınıza sığınarak İzmir ve çevresindeki kimi eski tanıdıklara bir ‘Merhaba’ dedik.

Huriye Hanım’ın Mutfak Girit’i

Ahmet Uhri dostumuzun rehberliğinde, Mutfak Girit’i kolayca bulduk. İstanbul’da tanıştığımız Huriye Erman’ın bu şirin bahçeli mekanında, önce ot ve sebze yemeklerinin hatırını sorduk.

İzmirde lezzet kaçamakları

[[HAFTAYA]]

Aslında radika, arapsaçı, şevketibostan gibi otların mevsimini kaçırdık ama bu cibes salatası muhteşem! Ardından zeytinyağlı taze kabuklu baklayı paylaştık. Kuru domates eşliğinde ‘hurma’ zeytinler de bir başka alem zaten. Deniz börülcesi ‘al dente’ haşlanmış, dipdiri ve yemyeşil. Domates soslu kabak haşlama fena değil. Enginar şimdi mönüde yok.

Haberin Devamı

Mevsiminde; zeytinyağlısını, yeşil eriklisini, etlisini ya da dolmasını Huriye Hanım pek güzel yapar. Tattığımız tavuklu keşkek de utandırmıyor. Lor tatlısı ile yemeğimizi noktalıyoruz. Huriye Hanım’ın beş yıldır çalıştırdığı Mutfak Girit, pazar hariç her gün hizmetinizde. Tümü kadın olan garsonların servisi mükemmel. Müşteriler her kesimden. Fiyatlar da cep yakmıyor.

Dr. Mustafa Bey Cad. No: 30/1 Alsancak-İzmir Tel: 0232 422 71 15

Sevinç’in Pavlova’sı

Buraya kadar gelmişken muhitin gözde mekanlarından Sevinç Pastanesi’ne uğramamak olmaz. Dondurmaları, meyveli kupları, tatlıları, kurabiye, kek ve pastalarıyla Sevinç bir İzmir klasiğidir zaten. Ortaklardan Necip Pelit dostumuzdan sıcak karşılama.

İzmirde lezzet kaçamakları

Ferah terasta biraz soluklandıktan sora elbette birer Pavlova söyledik: Yumuşak bezeden bohçası içinde kremalı böğürtlen, çilek ve frambuazdan oluşan kırmızı meyve üçlüsü. Tek kelimeyle nefis! Sırf bu Pavlova’yı tatmak için buraya gelinir.

Ali Çetinkaya Bulvarı No: 31/A Alsancak-İzmir Tel: 0232 421 75 90

Yavuz’ların Ildırı Balık Lokantası

Çeşme-Ildır’a (yerlisi Ildırı der) yıllar önce gelmiş, Hasan ustanın lokantasında soluklanmıştım. Zaman akıp gidiyor. Bu kez Semin ve Kamil Özçoban kardeşlerle birlikteyim. Merhum Hasan ustanın yeri kapanmış ama kıyıda birçok yeni balık lokantası icra-ı sanat ediyor. Özçobanlar beni favori lokantaları Ildırı’ya götürdüler.

Haberin Devamı

Anne Nermin, baba Ali ve oğulları Engin Yavuz’un lokantasında sanki evimizdeyiz. Deniz börülcesi, kaya koruğu, peynir, kavun, karışık salata, fava, sübye pilaki, söğürme patlıcan ve ahtapot salatasına bir daldık ki, balığa yerimiz kalmadı sanki. Oysa Erkan Korkmaz’ın sorumlu olduğu balık vitrini çok zengindi: Alyanak çipura, sinarit, mercan, levrek, tekir...

İzmirde lezzet kaçamakları

Yine de merakımızı yenemedik, ortaya gelen ‘hakiki’ bir deniz levreğini paylaştık. Tatlı olarak su muhallebisinden birer kaşık aldık. 21 yıldır burada çalışan garsonumuz Şeref Yücesoy’un yönetiminde kusursuz servis. Hesap adam başı ortalama 50-60 TL. Nefis manzara ve verdiği iç huzuru da cabası.

Çayağzı Mevkii Ildırı Köyü Çeşme-İzmir Tel: 0232 725 13 22

Sıradaki haber yükleniyor...
holder