Türkiye (Son Dakika) İzmir'de minibüse silahlı saldırı

İzmir'de minibüse silahlı saldırı

Paylaş
İzmir'de minibüse silahlı saldırı

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yol verme meselesi yüzünden çıkan kavgada, 4 yolcu bulunan minibüse silahla ateş edildi. Şoför ve yolcular, saldırıdan yara almadan kurtuldu

Karşıyaka-Yamanlar hattında minibüs ile yolcu taşıyan 26 yaşındaki Ayhan Kaya, aracı ile giderken Z.T. yönetimindeki otomobili solladı. Otomobilin önünü kestiğini iddia eden Z.T. ile Ayhan Kaya arasında tartışma çıktı. Çevredekiler araya girerek tarafların kavga etmesini önledi. İki sürücü araçları ile ayrıldı.

Haberin Devamı

Ayhan Kaya yaklaşık 1 saat sonra son seferini yapmak için aynı caddeden geçerken yolcu indirdi. Bu sırada aralarında Z.T. ve oğullarının bulunduğu bir grup minibüsün önünü kesti. Gruptaki bazı kişilerin elinde silah ve sopa olduğunu gören Ayhan Kaya, gaza basarak kaçmaya çalıştı. Ayhan Kaya aniden hareket edince 4 kadın yolcu minibüste düşerken, Z.T. ve kalabalık gruptan minibüse silahlarla ateş edildi.

Ayhan Kaya, 3 kurşunun isabet ettiği minibüsü Yamanlar Polis Merkezi’ne doğru sürerek kendisi ve yolcuların hayatını kurtardı. Polis merkezine sığınan minibüs şoförü ve araçtaki 4 kadın yolcu olayı yara almadan atlattı.

'ÖNÜMÜZÜ KESTİN'

Ayhan Kaya ile kadın yolcuların ifadesi alındı. Kaya, ifadesinde "Babalarıyla yol verme konusunda tartıştık. ’Önümüzü kestin’ gibi şeyler söyleyip bana küfür ettiler. Araya büyüklerimiz girdi, barıştık ve yoluma devam ettim. Meğer çocuklarına haber verip yolda seni beklemişler. Önümü kesmeye çalıştılar, 1 yolcuyu indirirken onları fark ettim. Minibüsle durmayıp devam ettim. Arkamdan silahlarla ateş ettiler. Hızla hareket edince minibüsteki yolcular aracın içinde yere düştü. İyi ki düşmüşler; yoksa kurşun isabet edebilirdi. Minibüsü karakolun önüne çektim. Allah’tan yolculara bir şey olmadı, canımızı zor kurtardık" dedi.

Haberin Devamı

Polis, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

DHA