Gündem İzmir'de protestolu anma!

İzmir'de protestolu anma!

Paylaş
İzmir'de protestolu anma!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75'inci yıldönümünde İzmir'de törenle anıldı. Çelenk konulma sırasında AK Parti İl Başkanlığı anons edilince yuhlandı

Atatürk’ü Anma törenleri ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Yaklaşık 800 kişinin katıldığı törene katılanlar ;Vali Mustafa Toprak’ın anıta çelenk sunduğu sırada sessiz kalıp, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çelenk bırakması sırasında, alkışlarla desteklerini gösterdi.

Haberin Devamı

Törene katılan, ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk posteri bulunanlar, AKP İl Başkanlığı’nın adı, çelenk bırakmak üzere anons edildiğinde ise ‘Yuh’ çekerek protesto ederken, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye slogan attı. AKP İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, protestolar arasında anıta çelengi bıraktı.

Çelenk konulması ardından saygı duruşunda, protestolar sonlandırıldı, kentte de hayat durdu. Tören alanının yanı sıra, araçlarından inen yediden yetmişe tüm İzmirliler, Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Törenin sonunda, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın anıt şeref defterini imzaladığı sırada, toplananlar ;hep birlikte “Andımız’ı okudu.

ONBİNLERCE İZMİRLİ 'ATA'YA SAYGI' İÇİN YÜRÜDÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl altıncısını düzenlediği Ata’ya Saygı Yürüyüşü için, Alsancak İskelesi önünde toplanan kalabalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılımıyla yürüyüşe başladı. CHP Parti Meclisi üyesi Murat Karayalçın, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam, Erdal Aksürger’in yanı sıra ilçe belediye başkanı ile CHP İl Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı yürüyüşte, kalabalık sık sık ’Mustafa Kemalin askerleriyiz’ sloganı attı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyen onbinlerce İzmirli, burada saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı okudu.

Yoğun sevgi gösterileri altında kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Köylüsü, kentlisi, esnafı, üreticisi, sanatçısı, eskeri, memuru, emekçisi, emeklisi, öğretmeni ve kızlı- erkekli öğrencisiyle, kahraman bir asker, yiğit bir halk önderi, örnek bir devrimci ve büyük bir devlet adamını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 75’inci yılında saygıyla, sevgiyle, minnetle ve özlemle anıyoruz. Aydınlık, çağdaş ve evrensel değerlerle büyüyen bir Türkiye için, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine, bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize sımsıkı sarılmalıyız. Bu büyük mirası, titizlikle korumak ve geliştirmek ve tıpkı onun yaptığı gibi, gelecek kuşaklara onurla teslim etmek görevimizdir. Bize yakışan, onun gösterdiği bu aydınlık yolda, umutsuzluğa, yılgınlığa ve teslimiyete düşmeden kararlılıkla yürümektir. Sevgili Atam, burada bir kez daha söz veriyoruz, Cumhuriyet değerlerini ödün vermeksizin korumaya devam edeceğiz. İzmir olarak, aydınlık ve çağdaşlık yolundaki bu yürüyüşün ’simge kenti’ olma gururunu hep yaşayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından topulluk hep bir ağızdan ’Andımız’ı okuyup, dağıldı.

DHA