Gündem İzmir'de tarihi yağış

İzmir'de tarihi yağış

Paylaş
İzmir'de tarihi yağış

İzmir'de son 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarı, kentin 72 yıllık ortalamasının üzerine çıkarken, birçok ev ve işyeri su altında kaldı

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 24 saatte metrekareye 137 kilogram yağış düştü, böylelikle bir gün içinde metrekareye düşen yağış miktarı, bir aylık yağış toplamının üzerinde seyretti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de yaptıkları yazılı açıklamada, şiddetli yağışın etkisini azaltmak için 610 personel ve 300’e yakın araçla çalıştıklarını bildirdi.

Ekipleri, kanallar açarak yağışın durduğu anlarda ızgaraları temizledi, suları tahliye çalışması yaptı. Çalışmalar özellikle yağışların etkili olduğu Seferihisar, Güzelbahçe, Narlıdere, Çamdibi, Mersinli, Çiğli ve Buca bölgelerinde yoğunlaştı.

Seferihisar, Narlıdere, Güzelbahçe ve Urla’da derelerin taşması nedeniyle yaşanan sıkıntıya İZSU ekipleri müdahale etti. Seferihisar Barajı’nın taşması da bölgede sıkıntı yarattı.

Poligon ve Bostanlı Deresi’nde taşma olmadığını kaydeden yetkililer, Narlıdere Alionbaşı Deresi’nde taşkın yaşandığını açıkladı.