Gündem İzmir'de zehirli Caretta paniği

İzmir'de zehirli Caretta paniği

Paylaş
İzmir'de zehirli Caretta paniği

Karşıyaka'da sahile vuran ölü kaplumbağanın 'zehirli' olduğu söylentisi yayılınca, hayvana dokunanları korku sardı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Caretta Caretta sahile vurdu. Kaplumbağanın zehirli olduğuna dair bir söylenti yayılınca kaplumbağaya dokunanlar kısa süreliğine paniğe kapıldı. Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden gelen ekipler Caretta Caretta’yı otopsi yapılmak üzere götürdü. Bugüne kadar bu tür kaplumbağalardan insanlara geçen zehir ya da hastalığın olmadığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Caretta Caretta türü kaplumbağalardan biri saat 01.00 sıralarında, Bostanlı sahilinde ölü bulundu. Kaplumbağayı denizin içinden karaya doğru çekenler durumu Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Bu sırada ölü kaplumbağanın zehirli olduğu yönünde söylenti yayılması üzerine kısa süreli panik oldu.

OTOPSİ KARAR ALINDI

Haber verilmesi üzerine gelen polis ekipleri, ölü kaplumbağayı veterinerin görmesi için Bostanlı Polis Merkezi bahçesine götürdü. Karşıyaka Belediyesi Veteriner Müdürlüğü’nden gelen ekipler tarafından buradan alınan Caretta Caretta otopsi yapılmak üzere hayvan barınağına götürüldü. Caretta Caretta’nın kesin ölüm nedeninin pazartesi günü Sasalı Havyvan Barınağı’nda ya da Ege Üniversitesi’nde yapılacak otopsi sonrası netlik kazanacağını belirten Veteriner Sercan Akacan, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Bugüne kadar Caretta Caretta türü kaplumbağalardan insanlara geçen zehir ya da hastalık tespit edilmedi. Ölü bir kaplumbağaya dokunmak elbette insanları öldürmez. Fakat bu kaplumbağanın neden öldüğünü henüz bilmiyoruz. Eğer denizdeki zehirli kimyasal atıktan dolayı öldüyse ve bu kimyasal hala deri ve kabuğundaysa bunun bulaşmayacağını bilemeyiz. Bu tür olaylarda vatandaşların bilinçsizce hayvanlara dokunması tabii ki pek sağlıklı değil."

Atakan ŞEN/İZMİR, (DHA)