Gündem İzmir'i LPG'li araçla vuracaklardı

İzmir'i LPG'li araçla vuracaklardı

Paylaş
İzmir'i LPG'li araçla vuracaklardı

İzmir'i LPG'li araçla vuracaklardı

İzmir'de düzenlenen operasyonda, bombalı eylem hazırlığında olduğu belirlenen terör örgütü üyesi 4 kişi, bomba düzeneği ile birlikte yakalandı.

Haberin Devamı

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yürütülen istihbarat çalışmasının ardından Buca ilçesi Kaynaklar mevkisinde, bir araca operasyon düzenledi.

Araçta bulunan ve İzmir'de bombalı eylem hazırlığında oldukları belirlenen terör örgütü üyesi 4 kişi yakalandı.

Örgüt üyelerinin bulunduğu aracın içinde eylemde kullanılması planlanan bomba düzeneği de ele geçirildi.

LPG TANKINA BAĞLANMIŞ BOMBA DÜZENEĞİ

Buca ilçesi Kaynaklar mevkisinde, Buca Gölet yakınındaki bir restorana ait piknik alanında ele geçirilen otomobilde, plastik patlayıcı ile hazırlanan düzeneğin aracın LPG tankına bağlandığı tespit edildi.

Operasyonun ardından bölgeye gelen bomba imha uzmanı ekipler, özel giysileriyle yürüttüğü çalışma sonucu, düzeneği etkisiz hale getirdi. Otomobil incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Haberin Devamı

Ekiplerin çalışması sırasında çevrede çok sıkı güvenlik tedbirleri alınırken, itfaiye ve ambulans ekipleri de bölgede hazır bekletildi.

Yakalanan terör örgütü üyelerinin söz konusu otomobili, restoranın piknik alanına pazar günü bıraktıkları, bu süre içinde bir kaç kez aracın yanına geldikleri öğrenildi.

Polisin, yakalanan örgüt üyelerinden, bomba düzeneğini hazırladığı belirlenen kişinin İzmir'deki yakınlarının evinde arama yaptığı belirtildi.

Otomobilin bulunduğu piknik alanının yanındaki restoran çalışanlarının ifadeleri alınmak üzere Emniyete götürüldüğü kaydedildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.