Gündem İzmir'in iç kesimlerine kar yağdı

İzmir'in iç kesimlerine kar yağdı

Paylaş
İzmir'in iç kesimlerine kar yağdı

İzmir'de hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle iç kesimlere kar yağdı

Nisan ayının ortasında geldiğimiz günlerde, havaların aniden soğuması nedeniyle, Küçük Menderes İlçelerinin üst kısımlarına kar düştü. Başta Ödemiş’e bağlı Bozdağ Gölcük, Beydağ’ın üst kesimleri, Bayındır Alankıyı, Kiraz İğdeli, Umurlu, Doğancılar ve Kiraz’ın üst kesimlerinde bulunan üst kesimlerde kar yağışı yaşandı. Bozdağ’da akşam saatlerinde başlayan kar 25 santime kadar yükseliş gösterirken, Bozdağ-Salihli Yolu arasında bulunan kara yollarında ise 3 santim kalınlığında buzlanma yaşandı. Ödemiş belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Bozdağ, Elmabağ, Gölcük ve Gölcük Boğaz yolunda yol açma çalışmalarına başlandı. Yaşanan kar yağışı nedeniyle bazı vatandaşlar ve araçlar mahsur kaldı.

Kiraz’ın İğdeli Örencik, Umurlu Doğancılar ve Dağ Mahallelerine düşen aşırı kar çevreyi beyaza bürüdü. Kar yağışı çocuklara yaradı. Çocuklar kartopu oynayıp kardan adam yaptılar.

Kiraz ve Ödemiş’in üst kesimlerine düşen kardan Beydağ’da etkilendi ve yüksek kesimleri beyaza büründü. Beydağ’da herhangi bir yol kapanması yaşanmazken, hava sıcaklığı normal sıcaklığın altında seyrediyor.

Bayındır’a bağlı Çınardibi ve Alankıyı Mahallesi’ne de Nisan ortasında yağan kardan payına düşeni aldı. Bayındır’ın üst mahalleleri olan Çınardibi ve Alankıyı Nisan karı düştü. Bayındır Merkez’de ise aşırı rüzgar nedeniyle 50 yılık bir dut ağacı devrildi. Yaşanan olayda can kaybı yaşanmadı. Bayındır’ın yüksek kesimlerinde görülen kar yağışı herhangi bir yol kapanmasına neden olmadı.


Yüksel BALCI/ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

Haberin Devamı