Gündem İzmir'in 'ölüm kavşağı' yine can aldı

İzmir'in 'ölüm kavşağı' yine can aldı

Paylaş
İzmir'in 'ölüm kavşağı' yine can aldı

Bornova'da daha önce de birçok ölümlü kazanın yaşandığı Osman Kibar Kavşağı yine kana bulandı

İzmir'in Bornova ilçesinde daha önce kamyonların neden olduğu birçok ölümlü kazanın yaşandığı Osman Kibar Kavşağı´nda büyük bir facia yaşanmasını kamyon şoförü Ergün Dikmen önledi; ancak bunun bedelini de canıyla ödedi.

Yokuştan inerken frenleri patlayan kamyonunun hızını, yol kenarındaki duvara sürterek düşürmeye çalışan Dikmen, birisi, içinde 12 yolcu bulunan minibüs olmak üzere 4 araca çarptıktan sonra devrildi. Ergün Dikmen de, kamyonun altında kalarak can verdi. Kazada yaralanan iki kişi, ayakta tedavi edildi.

KAYNAK MAKİNELERİ TAŞIYORDU

Haberin Devamı

Kaza, bugün saat 09.00 sıralarında Bornova Osman Kibar Kavşağı yakınlarında meydana geldi. İstanbul´dan yüklediği kaynak makinelerini İzmir´e getiren 36 yaşındaki Ergün Dikmen´in yönetimindeki 35 AU 5360 plakalı kamyonun, kent girişinde frenleri arızalandı. Yokuştan indiği için hızlanan ve fren arızasından dolayı çabalarına rağmen durmayan kamyonun neden olacağı faciayı önlemeye çalışan Dikmen, görgü tanıklarının ifadesine göre, yol kenarındaki duvara sürtünerek hızını yavaşlatmaya çalıştı.

KAMYONUN ALTINDA CAN VERDİ

Bu sırada yavaşlamasına rağmen, Sibel Şeker idaresindeki 35 FZ 580 plakalı otomobile, Tuncay Eraydın yönetimindeki 35 AS 5076 plakalı kamyona, Mehmet Koyuncu idaresindeki 35 AH 7910 plakalı otomobil ile içerisinde 12 yolcunun bulunduğu İlker Duman´ın kullandığı 35 M 8515 plakalı minibüse çarpan kamyon yan yattı. Çabasıyla olasi bir faciayı önleyen Ergün Dikmen ise, kamyonun altında kalarak yaşamını yitirdi. Çarpmanın etkisiyle devrilen minibüsün sürücüsü İlker Duman ile yolculardan Ceren Taban yaralandı. Yaralılar götürüldükleri Ege Üniveristesi Hastanesi´nde ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Haberin Devamı

GEÇEN YIL DA 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Aynı yerde geçen yıl Ocak ayında meydana gelen kazada, K.Ç.´nin, kullandığı 19 ton yem yüklü 10 NF 374 plakalı kamyon, yokuş aşağı inerken, freninin patlamasıyla kontrolden çıkmış, bazısı ışıkta bekleyen, bazısı da yolda ilerleyen altı otomobil, bir belediye otobüs ve bir servis minibüsüne çarpmıştı. Araçları hurda yığınına çeviren kamyon, Bornova İl Jandarma Komutanlı­ğı binasının bahçe duvarına çarparak durabilmişti. Ege Üniversitesi öğrencisi Kadir Türközer ile Bornova Koleji 3. sınıf öğrencisi Semih Kaan Yağbasan kaldırıldıkları hastanede, Yağbasan´la aynı otomobildeki ev hanımı Gülnaz Yılmaz (40) ve oğlu Yavuz Selim İlköğretim Okulu 7´inci sınıf öğrencisi Tümaç Yılmaz´da (12), kaza yerinde yaşamını yitirmişti. Ege Üniversitesi Hastanesi´nde dahiliye doktoru olan 35 yaşındaki Ilgın Şimşir´in aralarında bulunduğu 14 kişi yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM / İZMİR (DHA)