Eğitim - Kariyer İzmirli öğrencilerden büyük başarı... Binlerce proje arasından seçildi

İzmirli öğrencilerden büyük başarı... Binlerce proje arasından seçildi

Paylaş
İzmirli öğrencilerden büyük başarı... Binlerce proje arasından seçildi

İzmir’deki Halide Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ’Liman İşletmeciliğinde Lojistik ve e-Muhasebe Stajı’ başlıklı proje teklifi Erasmus programı tarafından kabul edildi. Türkiye’den başvurulan yüzlerce okul ve proje arasından kabul edilen 8 liseli öğrenci, eğitim almak için Barselona’ya gitti

Halide Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 'Liman İşletmeciliğinde Lojistik ve e-Muhasebe Stajı’ projesi Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Erasmus+Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel hareketliliği faaliyeti kapsamında uygunluk kriterlerini sağlayarak kabul edildi. Ulaştırma Hizmetleri alanında eğitim gören 11’inci sınıf öğrencilerinden 8’i 2 öğretmen ile birlikte İspanya’nın Barselona kentine yolcu edildi.

Muhasebe ve finansman alanında eğitim gören 11’nci sınıf öğrencilerinden 8’i ise 2 öğretmen eşliğinde Çek Cumhuriyeti'nin Prag şehrinde yaklaşık 1 ay süresince eğitim alacak.

'FARKLI DÜNYALARI TANIMA FIRSATI BULACAKLAR'

Projenin 1 yıllık süreyi kapsadığını belirten Okul Müdürü NevzatŞimşek, projenin kabul edilmesinin ardından okulda bir sinerji oluştuğunu söyleyerek, "Hep uzaklarda olduğunu sandığımız şeylerin aslında yeterli emek harcandığında ve yılmadan gayret edildiğinde ulaşılabilir olduğunu gördük. Öğrencilerimiz arasında bu şanslı 8 kişiden birisi olma yarışı başladı. Bu süreç hem akademik anlamda hem de davranış olarak pozitif katkı sağladı. Ayrıca öğrencilerimiz meslekleri ile ilgili işletmelerin çalışma düzenini hem ülkemizde hem de dünyada görmüş olacak. Bu öğrencilerimizin kendi imkanlarıyla bu ülkelere gitmeleri meslekleri ile ilgili çalışmalara katılmaları mümkün değildi. Ancak bu proje sayesinde farklı dünyaları tanıma fırsatı bulacaklar. Bu da ufku geniş insanlar olarak yetişmelerine katkı sağlayacak" diye konuştu.


Haberin Devamı