Gündem İzmit'te heyelan paniği

İzmit'te heyelan paniği

Paylaş
İzmit'te heyelan paniği

İzmit'in Terzibayırı Mahallesi'nde heyelan sonucu bir yol evlerin üzerine çöktü, 20 ev tahliye edildi

İzmit'in Terzibayırı Mahallesi'nde heyelan sonucu yolun evlerin üzerine çökmesi ve 20 evin boşaltılması ardından, bu bölgedeki 100'ün üzerinde evin risk altında ortaya çıktı. Bu arada aynı bölgede evlerin yakınına dev kayalar yuvarlandı.

Haberin Devamı

Son yağışların toprağı iyice yumaşatıp tetiklemesi ile meydana gelen heyelanda yolun çökmesi sonucu Demir ailesine ait ev takmamen kullanılmaz hale gelirken, 1 komyonet de yolla birlikte aynı evin yakınına yuvarlandı. Tepenin yamacında yapılan ve aralarında 3 katlıların da bulunduğu binalardan 20 ev önlem amacıyla gece boşaltılırken, aynı bölgede 100'ün üzerinde evin re risk altında olduğu anlaşıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri aynı bölgede birkaç yıl önce meydana gelen heyelanda yine 1 evin toprak yığını altında kaldığını ve şans eseri can kaybı olmadığını belirledi. Dün gece aynı bölgede oldukça büyük kayaların evlerin yanına yuvarlandığı, şans eseri ev ve çevredekilerin üzerine düşmemesinin olası bir faciayı önlediği bildirildi.

Haberin Devamı

Terzibayırı Mahallesi'nde önlem amacıyla evleri boşaltılan 20 ailenin yanı sıra bölgedeki birçok kişi korkudan evlerine girmeyip uzak yerlerdeki yakınlarının yanında kaldı.

İzmit'te Terzibayırı semtinin yarı sıra, kentin kuzeyinde İzmit Körfezi'ne bakan tepelerdeki yerleşim yerlerinde de sık heyelan görülüyor. Buralardeki heyelanlar yaptırılan istinat duvarları ile önlenmeye çalışılıyor. Yollar da bu istinat duvarlarının üzerinden geçiriliyor.

İZMİT (Kocaeli), (DHA)