Siyaset İzol'u memleketinde dev konvoyla karşıladılar
Paylaş
İzol'u memleketinde dev konvoyla karşıladılar

AK Parti'den aday gösterilmeyince memleketi Siverek'ten bağımsız aday olan Zülfükar İzol'u hemşehrileri yüzlerce araçlık konvoyla karşıladı

AK Parti’den, 12 Haziran’da yapılacak seçimlerde aday gösterilmediği için istifa ederek bağımsız adaylığını açıklayan Şanlıurfa Milletvekili Zülfükar İzol, memleketi Siverek’te büyük coşkuyla karşılandı. İlçeye 20 kilometre mesafede yüzlerce araç konvoyu ile karşılanan İzol, hitap ettiği bin kişilik kalabalığa, "Siz istediniz aday oldum. Seçimlerde desteğiniz ile yeniden meclise gideceğim" dedi.

Haberin Devamı

Yeniden aday gösterilmemesine tepki göstererek Ak Parti’den istifa edip bağımsız adaylığını açıklayan Milletvekili Zülfükar İzol, bugün memleketi Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ne geldi. Öğle saatlerinde Ankara’dan uçakla Diyarbakır’a gelen İzol, daha sonra otomobille Siverek’e hareket etti. Gelişini önceden haber alan yaklaşık bin kişi ise, yüzlerce araç ile İzol’u, Siverek’e 20 kilometre mesafede beklemeye başladı.

Bölgeye gelen ve davul zurna eşliğinde karşılanan İzol, daha sonra konvoy eşliğinde Siverek’e ulaştı. İlçe merkezinde tur atan İzol ve beraberindekiler daha sonra Esmerçayır Mahallesi’nde seçim bürosu açılını yaptı. Seçim bürosunun açılışında kendisi lehine, "İzol meclise" sloganı atan yaklaşık bin kişilik kalabalığa hitap eden Zülfükar İzol, "Beni tanıyorsunuz, sizden biriyim. Siz istediniz aday oldum ve siz destek verip beni yeniden meclise göndereceksiniz. Buna inanıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Siverek’e yaptığı hizmetleri anlatan İzol, Ak Parti’nin milletvekili aday listesine tepki göstererek şunları söyledi: "Listeye bakıyorsunuz, içinde tanımadığınız insanlar var. Böyle bir liste ile seçime mi gidilir? Bizi liste dışı bırakanlar, listeyi Urfalı’nın bilmediği isimlerle doldurmuş. Herkesin gösterdiği bu tepki üzerine ben bağımsız aday oldum. Sizlerin daveti üzerine aday oldum; beni tanıyorsunuz, biliyorsunuz. Oylarınızla beni değil kendinizi meclise göndereceksiniz" diye konuştu. İzol, seçime kadar Şanlıurfa ve Siverek başta olmak üzere her ilçeye gideceğini, yaptıklarını anlatıp oy isteyeceğini ifade etti.