Dünya Jamaikalılar sömürge dönemini özledi

Jamaikalılar sömürge dönemini özledi

Paylaş
Jamaikalılar sömürge dönemini özledi

Gelecek yıl İngiltere'den bağımsızlığının 50'inci yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Jamaika'da yapılan bir kamuoyu yoklaması, halkın sömürge dönemini şimdiki zamana tercih ettiğine işaret ediyor

Eski İngiliz sömürgesi Jamaika’da yapılan bir anket çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Gleaner gazetesinde yayımlanan bir ankette, katılımcılara İngiliz idaresinde hayatlarının daha iyi olup olmayacağı soruldu. Ankete katılanların yüzde 60'ı bu soruya “evet” derken, sadece yüzde 17'si buna karşı çıktı. Gazete, anket sonuçlarını "Her 10 Jamaikalıdan biri eski güzel günleri özlüyor" başlığıyla duyurdu.

Haberin Devamı

Sömürge yönetimini tercih edenlerin gerekçeleri konusunda ayrıntı verilmedi. Ancak Karayipler'deki ülkede, yoksulluk ve artan suç oranları en önemli sorunlar olarak öne çıkıyor.

Bu sonucun, cumhuriyet tartışmalarına da yeni bir boyut getirmesi bekleniyor.

DEVLETİN BAŞI HALEN İNGİLİZ KRALİÇESİ

Jamaika Başbakanı Bruce Golding, önümüzdeki yıl kutlayacakları bağımsızlıklarının 50'inci yıldönümünde İngiliz monarşisiyle bağlarını kesmek istediklerini söylemişti. Jamaika Başbakanı Golding, "Bir kraliçem olacaksa Jamaikalı olmalı" diyor.

Bağımsızlığını 6 Ağustos 1962'de kazanan Jamaika'da, Genel Vali tarafından temsil edilen İngiliz Kraliçesi hala devletin başı konumunda. Kraliçe, bu ülkeyi "Jamaika Kraliçesi' sıfatıyla ziyaret ediyor.

Haberin Devamı

(BBC TÜRKÇE)