Spor James, Pippen'ın asist rekorunu kırdı

James, Pippen'ın asist rekorunu kırdı

Paylaş
James, Pippen'ın asist rekorunu kırdı

NBA'de Cleveland Cavaliers forması giyen LeBron James, 6 bin 142 asiste ulaşarak, "lig tarihinin en fazla asist yapan forveti" unvanını kazandı.

NBA’e 4 maçla devam edildi. Doğu takımlarının mücadelesinde, Detroit Pistons’ı deplasmanda 102-93 mağlup eden Cleveland Cavaliers, üst üste 3’üncü, toplamda 36’ncı galibiyetine ulaştı.

Cavaliers’ın all-star uzunu Kevin Love, 14’te 8 üç sayı isabetiyle ürettiği 24 sayı ve 9 ribauntla sahanın en skoreri oldu, Kyrie Irving ise 18 sayı, 5 asistle oynadı. Cavaliers’ın yıldız oyuncusu LeBron James de 19 sayı, 11 asist, 7 ribauntla "double double" yaptı.

30 yaşındaki James, yaptığı 11 asistle kariyerindeki asist sayısını 6 bin 142’ye çıkardı ve 6 bin 135 asisti bulunan Chicago Bulls’un unutulmaz isimlerinden Scottie Pippen’ı geride bıraktı. Başarılı oyuncu, "NBA tarihinin en fazla asist yapan forveti" unvanını kazandı. James ve Pippen’ı, John Havlicek, Larry Bird ve Kevin Garnett takip ediyor. James, tüm zamanların en fazla asist yapan oyuncuları listesinde ise 27. sıraya yükseldi.

Pistons’ta Reggie Jackson’ın 22 sayı, 9 asist, 8 ribaunt, Kentavious Caldwell-Pope’un 21 sayı, Andre Drummond’ın 17 sayı, 10 ribaunt ve Greg Monroe’nun 12 sayı, 14 ribauntluk performansı mağlubiyeti engelleyemedi.

AA

Haberin Devamı